12. kolo: FC Hradec Králové – FK Teplice 3:0 (2:0)

Ve 12. kole FORTUNA LIGY hostil východočeský nováček v mladoboleslavském azylu trápící se FK Teplice. Hradečtí zachytili úvod zápasu a s přehledem vyhráli 3:0 a dostali se už na šesté místo!

Zápas

Podruhé za sebou Hradci vyšel úvod zápasu. Podruhé za sebou otevřel skóre již ve 2. minutě zápasu a podruhé za sebou se o to postarala hradecká sedmnáctka, Pavel Dvořák. Centrovaný míč z kopačky Novotného si našel Daniel Vašulín, ale jeho hlavičku Grigar vyrazil přímo na Dvořákovu hlavu a ten se do prázdné nemýlil – 1:0. Hosté po gólu drželí více míč na svých kopačkách, ale naráželi na skvěle připravenou obranu. Až v 19. minutě nebezpečně zahrozili. Fanda Čech nechal Moulisovi více prostoru, ale ten minul svatyni Fendricha. Ve 35. minutě využili Votroci velké chyby teplické obrany. Fanda Čech sebral míč a pelášil na branku. Jeho pokus ještě zablokoval obránce a jelikož gólman s obráncem byli na zemi, tak se k míči dostal Jakub Rada a neměl problém dostat míč do branky – 2:0. V prvním poločase se už nic nestalo a šlo se do kabin za stavu 2:0 pro Hradec.

Hradec v úvodu druhého dějství vstřelil třetí gól, ale kvůli ofsajdu nebyl uznán. Ofsajd potvrdil i VAR, který byl ještě dvakrát v akci. Teplice mohly mít šanci ke snížení v podobě pokutového kopu. Hlavní rozhodčí po shlédnutí videa pokutový kop nakonec nenařídil. Poté unikl teplický hráč zadákům Hradce, ale Fendrich skvěle vychytal. Před koncem zápasu běžel Berka opět k monitoru, aby posoudil, zda Mareš stáhl k zemi Kodeše, před kterým byla prázdná branka a k míči se po stažení nedostal. Po shlédnutí situace se kopala penalta. Tu si vzal na starost Pavel Dvořák. Jeho střelu z puntíku Grigar vyrazil před sebe a Pavel Dvořák pohotově balon dorazil do prázdné branky – 3:0. Těsně před koncem zápasu měli tepličtí fotbalisté ještě dvě dobré příležitosti, ale na Fendricha nevyzráli. Fendrich vychytal další nulu v lize a Hradec po dalším vítězství slaví posun na 6. místo tabulky!

Sestava Votroků: Fendrich – Čech, Král, Klíma – Mejdr, Rada (76. Kateřiňák), Kodeš (86. Soukeník), Novotný – Dvořák (90+1. Harazim), Vašulín (90+1. Kubala), Vlkanova

Fandění, diváci a vše okolo

Na souboj Hradce s Teplicemi si našlo cestu 849 diváků, kteří viděli přesvědčivou výhru nováčka. V kotli Hradce se sešlo okolo čtyřiceti fans. V teplickém sektoru povzbuzovala své borce asi dvacítka fanoušků.

Závěr

V dalším kole jedeme opět do Mladé Boleslavi. Tentokrát jako hosté, kde se utkáme s místním FK Mladá Boleslav. Zápas je na programu v neděli 31.10. od 15:00. Ještě před ním však sehrajeme 27.10. pohárové utkání s Baníkem Ostrava, zápas se odehraje ve Vítkovicích a začíná v 16:30.