V neděli hostíme Jablonec!

V rámci jubilejního desátého kola FORTUNA LIGY hostí fotbalisté FC Hradec Králové v mladoboleslavském azylu FK Jablonec. Souboj těchto týmů je na programu v neděli 3. října od 16:00h.

Severočeský Jablonec se nachází po devíti kolech až na desátém místě tabulky s devíti body a společně s Libercem mají nejméně vstřelených branek (6). V posledním ligovém zápase jablonečtí fotbalisté hostili v derby Slovan. Slovan díky gólu Tupty porazil svého rivala 1:0.
Ve čtvrtek 30. září odehrál Jablonec utkání v rámci Evropské konferenční ligy v nizozemském Alkmaaru. Ten skončil vítězstvím Holandského celku 1:0.

Hradečtí fotbalisté po třech ligových výhrách zajížděli na horkou půdu do Prahy. Soupeřem Votroků byla Slavia. Ta porazila Hradec 4:1. O jediný gól „černobílých“ se postaral Jiří Kateřiňák. Prohra Votroků nezpůsobila změnu v umístění. Ti jsou nadále na krásném sedmém místě s 12 body.

Zajímavostí tohoto duelu je, že v severočeském klubu je 5 hráčů, kteří zanechali výraznou stopu v hradeckém dresu. Jsou to brankář Honza Hanuš, Jarda Zelený, Kuba Martinec, Tomáš Malinský a Venca Pilař. Posledně jmenovaný byl u poslední ligové výhry Hradce nad Jabloncem. 20. srpna 2010 vstřelil Pilař gól Jablonci a to stačilo na vítězství 1:0.

Hlavním rozhodčím tohoto mače bude Hocek. Asistenty na lajnách budou Paták a Podaný.