3. kolo MOL Cup: SK Zápy – FC Hradec Králové 0:4 (0:1)

Zdravím Votroci,

Předkládám krátký report ze zápasu Mol Cupu. Na zápas přijíždím asi ve 20 minutě, doprava v Praze děs a v Zápech není kam zaparkovat, všude plno aut a docela dost čertů na to, že se hraje v Zápech, docela čumím. No tak kluci měli příjemné odpočinkové odpoledne, nevím, asi se báli, že budou nějaké dýmy a výtržnosti jako při derby.

No nic, kupuju vstupenku za 80 Kč a jdu do „arény“. Teletníkarena je takový útulný fotbalový stánek s hospodou a stánkem s udírnou. Zaujala mě tribunka, která byla na střeše nad hospodou a šatnami kopaček.

První poločas stojím u zábradlí u hřiště a koukám, první konflikt přichází ve chvíli, když mě nějaká místní bába říká, že nevidí, jestli si můžu jít stoupnout jinam. Tak teda jdu.

Fotbal se hrál takovej tréninkovej, Zápy se sice nějak snažily, ale jinak to byli celkem dřeváci. Naši hoši se museli hecovat, aby udrželi vůbec koncentraci, v asi 40 minutě dáváme branku a za chvíli se jde v klidu do šaten.

O poločase jsem si na stánku dal paprikovou klobásu, slušná, za 69, hodnotím za 8/10. Chtělo by to více opéct, ale asi nečekali takový „nápor“ zápských ultras. Pivo jsem neměl, ale čepovali Plzeň, takže asi dobrý.

V druhé půlce jsem si všiml pár votroků, co stáli trochu stranou hlavní tribuny, tak jsem šel za ně, jména nevím, osobně se neznáme. Pili pivo a občas zahulákali HRADEC. V druhé půlce dáváme další tři fíky, Zápy jsou na kolenou, chybují, takže klid pohoda. Pár jejich hráčů to moc nedává, tak předvedou pár tvrdších zákroků. Zejména jeden takovej, říkali mu Dube, tam pořád píčoval a strkal se… no spíš taková Bukvice než Dub.

Fandění ze strany Záp nulové, jen pár dědků občas vykřiklo něco divizního, jakože že už nemůžeme, jestli ten a ten hráč neměl k obědu sirové maso, když takhle prasí a rozhodčí pískej to a podobný průpovídky alá Okresní přebor.

A nakonec perlička, sudí písknul konec v 87. Asi už pochopil, že by mohli kluci ze Záp dostat ještě bůra, tak to stopnul.

Na konci taková malá děkovačka, s klukama jsme si zatleskali, prohodili jsme něco ve smyslu „tak na Slávii taky za 4:0“ tak se tak potutleně ušklíbli a šli do kabin a my dom.

Sestava Votroků: Vízek – Donát, Král (70. Kodeš), Čech (85. Klíma) – Harazim, Soukeník, Kateřiňák, Novotný – Prekop, Kubala, Rezek (77. Vlkanova)

Hradec válec!