7. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

V sedmém kole FORTUNA LIGY zajížděli královéhradečtí fotbalisté na Střelecký ostrov v Českých Budějovicích. Souboj “černobílých” rozhodla elegantní patička Daniela Vašulína z kraje druhého poločasu. Kaňkou zápasu bylo zranění stopera Michala Leibla. Doufáme, že zranění nebude vážné a brzy bude fit!

Zápas

Zápas začal sérií rohů pro hradecké barvy, ale neúspěšně. Prvním kdo ohrozil branku v zápasu byl Mihálik. Fendrich předvedl jistý zákrok a kulatý nesmysl zachytil. Poté měl dvě slibné šance Jakub Hora, ale Fendrich byl na místě, zejména při jeho druhé šanci, která volala po gólu. Bassey po půl hodině hry unikl obráncům, ale Fendrich výborně vyrazil a stoperské duo Král – Donát odehráli míč do bezpečí. Před koncem poločasu se zranil Michal Leibl a nahradil ho Fanda Čech. Těsně před pauzou mohl otevřít skóre Vašulín, ale jeho hlavička letěla mimo branku, je pravdou, že balón lízl tyč Vorlovy svatyně.
Druhý poločas začal sraženou střelou nad břevno, kterou vyslal nigerijský útočník Bassey. V 53. minutě bylo veselo na hradecké straně. Vlkanova prošel do vápna a pěknou příhrou našel patičku Daniela Vašulína, který nedal šanci budějovickému brankáři – 0:1! Po gólu byl Hradec aktivnější. Nejprve to zkoušel Kodeš a poté Vlkanova, ale ani jeden z nich nepřidal druhou branku. Domácí se snažili vyrovnat. Proti nim stála výborná obrana Votroků. V nastavení druhého poločasu měli domácí obrovskou příležitost, ale výborný Fendrich byl na místě. V zápase se už nic nestalo a mohly tak propuknout oslavy z tříbodového vítězství a druhého za sebou!

Sestava Votroků: Fendrich – Donát, Král, Leibl (44. Čech) – Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný – Dvořák, Vašulín (73. Kubala), Vlkanova (84. Prekop)

Fandění, diváci a vše okolo

Na souboj černobílých týmů si našlo cestu 2.842 diváků. V sektoru hostí se objevila asi čtyřicítka Votroků, která povzbuzovala celý zápas své borce na travnatém pažitu. Po skončení zápasu nechyběla vítězná děkovačka.

Foto při děkovačce

Závěr

V dalším zápase hostíme v boleslavském azylu našeho velkého rivala, FK Pardubice. Derby je na programu už v pátek 17. září od 19 hodin!