2. kolo MOL Cup: FK Olympie Březová – FC Hradec Králové 0:2 (0:1)

Votroci si poradili s divizním soupeřem z Březové a v MOL Cupu postupují do 3. kola. Postup zajistil svými dvěma góly Erik Prekop. Vítězství nakonec mohlo být ještě jednoznačnější, ale řada dalších hradeckých šancí zůstala nevyužita.

Zápas

Reprezentační pauzu Votroci využili k cestě za svým soupeřem 2. kola MOL Cupu do Březové do Karlovarského kraje. Oproti minulému zápasu s Plzní hradecký trenér Koubek zcela protočil sestavu. Šanci v základní sestavě dostala řadu hráčů vůbec poprvé v sezoně.

Votroci měli v prvních deseti minutách hned dvě velké příležitosti k otevření skóre zápasu. Zejména Kubalova šance z 8. minuty byla vyložená, hradecký útočník však před odkrytou bránou pouze promáchl Rezkovu zpětnou přihrávku. Hradec tlačil i dál, Prekopova tvrdá hlavička z 18. minuty však cíl nenašla. O čtyři minuty však už byl Erik Prekop úspěšnější. Napřáhl z 30 metrů a přízemní střelou překvapil domácího gólmana – 0:1.

Domácí v průběhu hry jednoznačně tahali za kratší konec, ale i tak nebyli daleko od vstřelení branky. Ve 29. minutě ztratil Kateřiňák na půlce míč a domácí jen těsně minuli opuštěnou Vízkovu bránu. Podobným způsobem se o chvíli později snažil z hranice pokutového území přehodit domácího brankáře také Kejř, i jeho střela však šla vedle.

Ke konci prvního poločasu předvedl příkladný smysl pro fair play domácí brankář Martinec. Přiznal svou teč a rozhodčí díky tomu opravil své rozhodnutí z odkopu od brány na roh pro Hradec. Ten nebyl zužitkován a do kabin odcházeli Votroci s hubeným vedením 1:0.

Zkraje druhého poločasu se znovu dostal k hlavičce z dobré pozice aktivní Prekop, střela však byla Martincem vyražena na roh. Navýšit mohl také krátce poté Soukeník, jehož rána z 22 metrů trefila tyč. Celou akci pak zakončoval Záviška těsně vedle. Brankovou konstrukci pak znovu trefil v 64. minutě Prekop po rohu hlavou. Čech se pak při dorážce Kubalova břevna rval na brankové čáře o gól, ale míč se mu do brány dostat nepovedlo.

V 71. minutě Votroci zvedali ruce nad hlavu podruhé. Byl to znovu Erik Prekop, který se díky dlouhému náběhu dostal k centru od Kateřiňáka a prostřelil Martince – 0:2. Východočeši i nadále diktovali tempo hry, navýšit mohl Novotný, nebo o chvíli později po teči Záviška. Obě střely ale skončily těsně vedle. Hradec si tak s klidem pohlídal vedení a může vyhlížet soupeře ve 3. kole MOL Cupu.

Sestava Votroků: Vízek – Harazim, Čech, Klíma, Novotný – Soukeník – Kateřiňák, Kejř (46. Vlkanova) – Prekop, Kubala, Rezek (46. Záviška)

(autor článku: fchk.cz)