2. kolo: FC Vysočina Jihlava – FC Hradec Králové 3:4 (1:2)

Fotbalisté FC Hradec Králové ve druhém kole Fortuna Národní Ligy zajížděli na horkou půdu na Vysočinu. Soupeřem Hradce byla Jihlava. V divokém zápase byl šťastnější tým z Východních Čech, Hradec Králové. Ten domácí udolal v samotném závěru a připsal si do tabulky 3 body za výhru 4:3.

Zápas

Začátek zápasu se málem povedl jihlavským hráčům. Domácí útočník překonal Vízka, toho ale na brankové čáře zastoupil Leibl. O pár minut později bylo na hradecké straně víc veseleji. Dvořák posunul na Mejdra, Mejdr na Vašulína a ten tak mohl oslavit první ligový gól v hradeckých barvách – 0:1. Poté přicházely další šance, ale ujala se až šance Adama Vlkanovy. Ten se dostal ve vápně k balonu a nadvakrát překonal brankáře Jihlavy. Vedení o 2 góly netrvalo dlouho. Vízka, brankáře hostů, překonal po přesném centru Smejkal – 1:2. V prvním poločase mohli domácí ještě vyrovnat, ale Vízek nebezpečnou hlavičku vyrazil na roh.

Do druhého poločasu vlétli hráči Vysočiny jako uragán. V 53. minutě se k míči dostal Lacko a ten nedal Vízkovi šanci – 2:2. Hradec byl nadále jako opařený. Nic se nedařilo a tak přišel další gól. V 61. minutě rozehrávala Vysočina Jihlava rohový kop. Na ten si nejvýše vyskočil Křišťál a pomocí týče rozvlnil síť potřetí – 3:2. V 74. minutě rozhodčí Klíma nařídil nepřímý kop pro Hradec. Zaváhání Jihlavy využil Pavel Dvořák. Ten narychlo rozehrál na Adama Vlkanovu a ten se nemýlil – 3:3. V tu chvíli byla Jihlava hodně opařená. Hradec se nadechl k obratu a v 88. minutě Záviška odcentroval a navrátilec Pavel Dvořák strhl vedení na svou stranu – 3:4. Poslední slovo mohl mít jihlavský Smejkal, ale jeho projektil minul tyč hradecké branky. Bláznivý zápas skončil výhrou 4:3 pro Hradec.

Sestava Votroků: Vízek – Čech, Král, Leibl (Urma) – Mejdr (Donát), Jukl, Vlkanova, Rada (Soukeník), Novotný (Záviška) – Dvořák, Vašulín (Prekop)

Fandění, ultras a vše okolo

Na stadion v Jiráskově ulici si našlo cestu 1.055 diváků, kteří viděli krásný zápas se dvěma obraty. Do sektoru hostů si nakonec našlo cestu 19 fanoušků černobílých barev. Od začátku se dobře fandilo, ve druhém poločase fandění pokulhávalo. Po vyrovnávacím gólu na 3:3 fandění gradovalo a vygradovalo po Dvořákově vítězné brance. Závěrečná děkovačka nechyběla. Hradec zvítězil nad Jihlavou a dotáhl se na duo Líšeň, Žižkov. Všechny tři týmy mají stejný počet bodů.

Fotogalerie

(Autoři fotek: Šíma, Michal Petrák – fchk.cz)

Závěr

Nyní nás čeká volný víkend díky reprezentační pauze. Poté doma přivítáme v derby Chrudim.