1. kolo: Pohár Mol Cup: FK Náchod – FC Hradec Králové 0:6 (0:0)

V prvním kole MOL Cupu zavítali fotbalisté FC Hradec Králové na půdu divizního Náchoda. První poločas sice skončil bez branek, ale po změně stran Votroci potvrdili roli favorita. Diviznímu Náchodu vsítili šest branek a postoupili do dalšího kola.

Zápas

Hradec nastoupil v silné sestavě a bylo to znát. Ve 3. minutě Jukl trefil tyč náchodské svatyně. V první půli mohl změnit stav i obránce Votroků, Král. První šanci vychytal Královi brankář Baláž a při druhé míč letěl nad branku Náchoda. Poté mohl dostat do vedení Votroky Novotný, ale brejk nezakončil dobře. V největší šanci se objevil Vašulín, ale v závěru poločasu ho vychytal náchodský gólman. Do šaten se šlo za stavu 0:0.

První polovina druhého poločasu byla z říše snů. Nejprve se v 50. minutě trefila posila z Chrudimi, Dan Vašulín. O dvě minuty později se trefil podruhé – 0:2. Poté začal Hradec hrát víc suverénně a přidal další góly. V 61. minutě se trefil Dvořák a v 65. minutě ten samý hráč zvyšoval na 0:4. Výbornou polovinu druhého poločasu zakončil Daniel Vašulín, který v 68. minutě zkompletoval hattrick – 0:5. Na konečných 0:6 zvyšoval Denny Samko, který začínal s fotbalem právě v Náchodě. Výsledek mohl být i vyšší, ale Rada trefil z přímáku břevno a další šance zůstaly nevyužity.

Votroci díky výhře postoupili do 2. kola MOL Cupu.

Fandění, ultras a vše okolo

Na stadion FK Náchod v Bělovsi si našlo cestu 650 diváků. Hradecké Votroky pozvbuzovala po celý zápas početná skupina hradeckých fanoušků složená ze známé starší generace, ale slušné zastoupení měli i mladí. Votroky podpořilo i několik kusů z Trutnova, děkujeme za podporu.
V závěru utkání byla k vidění slušná pyroshow, která vytvořila super efekt!

Fotogalerie

(Autoři fotek: Mentalita Magazine, Sýsa)

Závěr

  • Hladké vítězství a postup nad divizním Náchodem
  • Slušná podpora hradeckých fans
  • V neděli 23.8. přivítáme v 1. kole FNL soupeře z Vlašimi