30. kolo: FC Hradec Králové – FK Baník Sokolov 2:0 (2:0)

V úterý 14. července se odehrálo poslední kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Se sezónou, která měla nucenou pauzu kvůli koronaviru, se rozloučili Votroci na stadionu v Malšovicích. Soupeřem jim byl FK Baník Sokolov, který dlouho dopředu věděl, že po sezóně 2019/2020 už nebudou hrát druhou nejvyšší soutěž. Kvůli financím by se nepřihlásil do dalšího ročníku. Ale teď k samotnému zápasu 30. kola. Hradec se rozloučil se sezonou vítězně. Na svém hřišti porazil Sokolov 2:0. O obě branky domácích Votroků se postaral Erik Prekop.

Domácí se ujali vedení již ve čtvrté minutě zápasu. Povedený centr Procházky zakončil neomylně Erik Prekop – 1:0. O pár minut později mohlo být veseleji. Lahůdková střela Jukla skončila na tyči Fryštákovy svatyně. Hradec měl další šance, ale zůstaly nevyužity. Využitá byla až ve 36. minutě zápasu. Opět se o branku Votroků postarala dvojice Procházka – Prekop. Dan Procházka poslal kulatý nesmysl přesně na hlavu slovenského útočníka a ten rozvlnil síť podruhé – 2:0. Ve druhém poločase se Sokolov zlepšil. Připravil si i pár slibných šancí, ale ty zůstaly neproměněné. To samé i na druhé straně a tak poslední zápas „černobílých“ skončil vítězstvím 2:0.
FC Hradec Králové – FK Baník Sokolov 2:0 (2:0)
Branky: 4. a 36. Prekop
Fotbalisté FC Hradec Králové skončili ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na 4. místě s 54 body (15 – 9 – 6). V příští sezóně, která by měla začít po půlce srpna neuvidíme Pardubice, Brno, Vítkovice, Sokolov. První dva jmenované celky si zahrají v nejvyšší soutěži a Vítkovice se Sokolovem budou hrát o patro níže. Ze třetích lig by mělo postoupit Táborsko s Blanskem. Příští ročník bude mít jen 14 účastníků a do nejvyšší soutěže postoupí pouze vítěz ligy.