24. kolo: FC Hradec Králové – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Nevlídné počasí s celodenním deštěm a televizní přenos zapříčinily slabou návštěvu tohoto utkání. Odhadl jsem to na nějakých 200 příznivců. Ti nejvěrnější i přes déšť obsadili místa na montovačce. Reportáž na webu FCHK raději počet diváků neuvedla.

K fotbalu samému. Na podmáčeném hřišti se nedal hrát technický fotbal, a tak se převážně nakopávalo co nejdál od vlastní brány. Že to neměli hráči lehké ukázal asi po 15 minutách hry přímý kop, který měli k dispozici hradečtí. Z celkem dobré pozice z levé strany před pokutovým územím měl znamenat ohrožení branky, ale při rozehrání hráč upadl a míč letěl skoro k rohovému praporku. Brněnští hráči se ale pohybovali lépe a byli znatelně rychlejší. Využívali zejména pravou stranu, odkud posílali nebezpečné centry před naši branku. I z naší strany se objevily náznaky šancí, a to po rohových kopech, ale nic se neujalo. Po dalším průniku z pravého křídla šel střílený centr před bránu, Ottmar musel míč vyrazit, ale ten bohužel skončil na nohách brněnských a byla z toho branka v naší síti. Do poločasu už se toho moc nedělo, pouze nebezpečný pokus o střelu tentokrát z levého křídla skončil na horní straně břevna. Aktivní Vlkanova na tomto terénu neměl šanci předvádět svoji míčovou techniku, mnohdy by bylo účinnější rychleji přihrávat spoluhráčům.

Ve druhém poločase trenér zkusil několika změnami v sestavě zápas oživit, což se mu podařilo. Musím ale konstatovat, že soupeř už se nehnal tolik dopředu a snažil se neinkasovat. To se mu vymstilo před koncem, když čerstvě vystřídající Denny Samko krásně trefil roh branky a tím stanovil konečný výsledek. S ohledem na ostatní zápasy je to pro nás ztráta, ale podle průběhu utkání je bod úspěchem. I na takovémto terénu to byl jistě lepší zápas, než proti Vyšehradu. Našim hráčům chybí v některých případech rychlost a rychlejší a přesnější přihrávky. Radim Ottmar byl bezchybný, na gólu nenesl vinu a několik ran na bránu chytil.

Hradec teď jede do Pardubic, ale potom ho čekají jenom zápasy s mužstvy ze spodní části tabulky, tak není třeba věšet hlavy a zabojovat. Já věřím v baráž, alespoň si mladí hráči vyzkouší hru proti mužstvu 1. ligy naostro. Zápasy v zimní lize nejsou vypovídající o kvalitách mužstev, kdy se zkouší kde co a hrají hlavně hráči, kteří jsou méně vytížení v lize.