17. kolo: FC Hradec Králové – SK Líšeň 1:1 (1:1)

Přibližně 900 natěšených diváků dorazilo na Hradeckou pýchu, Malšovickou ruinu, aby se po dlouhé zimní pauze potěšilo fotbalem v podání milovaného mužstva. Počasí přispělo k dobré náladě, protože po deštivých dnech zasvítilo slunce.

Před úvodním hvizdem proběhly gratulace směrem k legendě a mistrovi ligy z roku 1960 Ladislavu Pokornému, který oslavil 85. narozeniny. Fanoušci z montované tribuny se prezentovali choreem, kde bylo v pozadí vyobrazeno číslo 85 a text Láďa Pokorný – Vše nej, mistře!

Zápas

Hrálo se ve svižném tempu, ale na našich hráčích jako by byla znát nervozita. Několik zkažených přihrávek, nebo dlouhé přemýšlení komu nahrát, umožnilo soupeři včas zatáhnout za brzdu a nepustit nás ke kýženému gólu. Většina našich akcí začínala na pravé straně ale dlouho jsme nedokázali ohrozit soupeřovu bránu. Podotýkám, že trávník byl po předchozích deštivých dnech měkký a podmáčený, a to je vždy výhodnější pro mužstvo, které se snaží více bránit. Tvořit hru je mnohem těžší. Často se stávalo, že hráči při odehrání míče podklouzli, nebo i spadli. Přesto se nám podařilo dát branku po akci vedené jak jinak, po pravé straně. Úspěšným střelcem byl Michal Leibl a byla to jeho první branka v tomto ligovém ročníku. Běžela 25. minuta a diváci se těšili na pokračování. Bohužel, naše záloha zaspala a za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Na poločasovou přestávku se šlo za stavu 1:1.

Ve druhé půlce jsme očekávali trochu jiný průběh, ale obraz hry se nezměnil. Přihrávky mnohdy nenacházely adresáta nebo nebylo komu přihrát, a tak se začínalo často od obránců. Z mého pohledu záloha byla neproduktivní a pomalá, z čehož vyplynuly i dvě nebezpečné akce soupeře, když obě zachránil Radim Ottmar. V prvním případě hostující hráč utekl našim obráncům a šel sám na Radima, ale ten zasáhl pod nohama útočníka včas. Ve druhém případě po závaru na malém vápně se hosté snažili dostat míč do brány u pravé tyče, ale Radim si s tím opět poradil. Po několikerém střídání jsme se dostávali do nepatrného tlaku, kdy zejména Firbacher měl několik velmi dobrých okamžiků. Bohužel, hosté zahustili prostor u brány, a tak několik pokusů změnit výsledek skončilo na tělech bránících hráčů, nebo došlo při pokusu o střelu k podklouznutí a tím pádem to vůbec hosty neohrozilo.

Velmi dobrý výkon podal kromě Radima Ottmara i Vlkanova, který se snažil, měnil místa, nahrával i pokoušel se o střelu, ale bohužel, nic se neujmulo. Podle mého názoru měl na hřiště přijít Urma dříve, jeho centry mi tam dost chyběly. Zklamání z výsledku, ze hry asi ne, snaha byla, ale nedařilo se hosty překvapit, zdálo se mi to dost pomalé a hráči se málo nabízeli. Očekávali jsme jaký posun ve výkonu uvidíme příště, ale vyšší moc zasáhla a nikdo neví, kdy se bude opět hrát.

Fotogalerie

(autor fotek: Ondřej Littera)