13. kolo: FC Hradec Králové – 1. SK Prostějov 1:2 (0:1)

V neděli 27. října se pod lízátky odehrálo třinácté kolo FNL. Hradec se v něm střel s Prostějovem, jehož kádr umístěním momentálně směřuje k dosažení poloviny ligové tabulky. Votroci chtěli navázat na předchozí úspěch ve Vlašimi, kde zvítězili 0:2, kdežto hosté na své vítězství nad Žižkovem. Odpolední hodiny tedy měly být ve znamení napínavého fotbalu.

Zápas

To, co mělo být napínavým fotbalem, se však přítomnému obecenstvu nedostalo. Naši borci již od začátku nevěděli co s míčem a Prostějov byl na koni. Hosté zmatené hry domácích využili dokonale, když se jim podařilo v třinácté minutě otevřít skóre (gól byl uveden jako náš vlastní, nešťastníkem byl označen Kvída). To přišlo jako studená sprcha a Hradečáci se snad až do konce prvního poločasu téměř nedokázali dostat přes svou polovinu a bohužel znatelně tahali za slabší konec. Míče létaly vzduchem, po zemi aby člověk přihrávku pohledal. Když už jsme se dostali k soupeřově bráně, palba ztroskotala na překombinování. Prostějov bránil kvalitně.

Bezprostředně po přestávce se hra Hradce oživila a zlepšila, útočné pokusy však vedly k chybám a ty nakonec vyústily v dalším gólu hostů. Pětapadesátá minuta – nula dva.  Branku vsítil útočník Rolinc. Poté se utkání začalo kouskovat. V sedmdesáté minutě jsme dostali šanci regulovat výsledek pokutovým kopem, k jehož exekuci se postavil Zbrožek – a neminul. Poté hra nabrala na obrátkách a rozhodčí dostal hned několik příležitostí ke žlucení, které očividně rád využíval. V druhé půli padla jedna žlutá pro nás a šest do týmu Prostějova, z nichž dvě dostal útočník Píchal, který se tak v sedmasedmdesáté poroučel do sprch. Početní výhoda a těsný stav výsledku vlil Votrokům další sílu do žil, jenže vše marné. Prostějov si již konec utkání pohlídal.

Hradec Králové – Prostějov 1:2 (0:1)

Branky Hradce: 70. min – Zbrožek (penalta)

Sestava Hradce: Ottmar – Urma, Martinec, Kvída, Čech – Procházka (65. Ďurděvič), Soukeník, Jukl, Černý (52. Doležal), Zbrožek – Firbacher (46. Prekop)

Pohled na tribuny

Nedělní odpolední hodiny se proměnily ve fotbalové pro 720 diváků.  Na montovačce se setkává poměrně dobrá sestava skalních, nicméně fandění je na téměř mizivé úrovni. Absence bubeníka (respektive někoho, kdo by ho nahradil) atmosféru také neposílila. Občas se nějaký pokřik ozval, nicméně rozhodně nic, za co bychom se mohli pochválit. Samotná hra tomu ale také nedodala. Jenže právě v těchhle momentech bychom do toho měli dát maximum a kluky hnát do boje!

Dalším zápasem je venkovní Ústí nad Labem. Tam Votroci zkusí nahradit utrpěnou domácí ztrátu.

Počet diváků: 720