11. kolo: FC Hradec Králové – FK Pardubice 1:0 (1:0)

V 11. kole čekal Votroky velmi pikantní zápas, do Hradce Králové totiž zajížděli Pardubice, které doposud neprohrály, ale z hradeckého království odjely s prázdnou, když se o jedinou branku černobílých postaral kapitán Kuba Martinec.

Zápas

Trenér Frťala opět udělal oproti poslednímu zápasu pár změn. Poprvé nastoupil v základní sestavě Fanda Čech, za zraněného Erika Prekopa zaujal pozici útočníka Filip Firbacher a tvořivého záložníka Christiána Frýdka nahradil zkušený Míňa Černý.
Do zápasu jsme vstoupili skvěle a hned ve 14. minutě jsme se prosadili po standardní situaci, kdy se hlavou opřel do míče Kuba Martinec – 1:0. Hosté také zlobili, ale většinou se pouze z dálky zastřeloval bývalý Votrok Pavel Černý. Utkání i vzhledem k promočenému terénu připomínalo spíše boj než fotbal. Pardubice se snažili dát hře nějaké tempo, ale Votroci si hráli svoje, ze zajištěné obrany a sázeli na brejku, což přinášelo své ovoce.
Ve druhém poločase jsme dál hájili hubený náskok, což se nakonec podařilo. Nutno vyzdvihnout šanci Čelůstky, kterou vyrazil Ottmar a i s dalšími šancemi Pardubic si Oťas poradil. Na druhé straně měli hradečtí ještě nějaké závary, ale další branka už nepadla, a tak skončil zápas vítězstvím hradeckých fotbalistů 1:0.

Hradec Králové – Pardubice 1:0 (1:0)

Branky Hradce: Martinec

Sestava Hradce: Ottmar – Čech, Kvída, Martinec, Leibl – Zbrožek, Jukl (78. Procházka) – Černý M., Vlkanova (89. Soukeník), Urma – Firbacher (62. Šípek)

Pohled na tribuny

Na východočeské derby se nás schází okolo osmdesáti na montovačce za brankou. Náš sektor oděný do černé barvy vytahuje v 15. minutě plachtu chlapečka s dřevěným koníkem a školní tabulí, na které jsou znázorněny výtvory “grafiťáků” z pardubické omladiny (např.: omladina z Padubic, pardubická omlaďina), plachta později doplněna o několik strobo a dýmovnic. Další prezentací jsou nové mávací vlajky, které společně se třemi velkými vlajkami vypadaly celkem dobře. Ve druhé půli roztahujeme nápis na věčné téma “nový stadion”. V 70. minutě letí do vzduchu bílé papírky, které vytvořily pěkný efekt.
Fandění bylo v prvním poločase lehce průměrné, nebylo to ono. Ve druhé půli se vše postupně zlepšovalo, a poté už šlo takřka o fanatismus, který doplnily další kusy pyrotechniky, již zmiňované papírky a šlo se do půl těla. Děkovačka v režii Benzena neměla chyba a bylo to takřka jako za “starých časů”. DERBY JE NAŠE!

Celková návštěva lehce přes tisíc je ostuda. V Hradci ovšem existuje pouze jedna tribuna se střechou, která zakryje asi dvě řady na sezení, a tak bereme návštěvu jako úspěch, že lidi v tom počasí na náš “svatostánek” přišli i přesto, že zápas vysílala televize, za což jsme také rádi, alespoň celá republika viděla, že Malšovický stadion je ostudou našeho města.

Hostů dorazilo lehce přes osmdesát, prezentovali se jednou plachtou, dýmovnicemi a nejspíš i dobrým dopingem, ač jsme je slyšeli především před zápasem, potom už ne, ale to je především stadionem a umístěním obou sektorů pro aktivní fanoušky.

Počet diváků: 1 062
Vlajky: Ultras Hradec (velká), UBHK, Kuks Werewolves, Ultras Valdice

Fotogalerie

(Autor fotek: Ondřej Littera – fchk.cz)

Závěr

Během zápasu nebyl vůbec čas prodávat vlepky (nebyl prodejce), a tak se prodávalo až po zápase. Bohužel jsme zapomněli poslat i kasičku, abychom vybrali nějakou tu korunu. Nakonec pár lidí přihodilo něco po zápase, ale už nás tam zůstalo jen pár a vybralo se okolo osmi stovek. I tak díky, naše chyba. :-)