10. kolo: FC Zbrojovka Brno – FC Hradec Králové 2:1 (1:0)

Na sobotní výlet do Brna jsme vyjeli ve čtyřech lidech a jako start jsme zvolili jeden z Kolínských barů nedaleko nádraží. Mile nás překvapilo pivo z dílny Ostravaru, Mustang. Těsně před patnáctou hodinou vyrážíme do jihomoravské metropole.

Cesta tradičně vyplněna pivem a určitě smysluplnou debatou. Na nádraží Brno Královo Pole přijíždíme okolo půl šesté. Ještě než jdeme na staďák, stíháme jedno pivko v místní restauraci. Cestou na stadion potkáváme ještě jednoho blázna v barvách našeho FCHK. Pak běžná kontrola, lupen za kilčo a jsme v sektoru. Tam se nás schází celkem 11+4 kamarádi Erika Prekopa v sympatických barvách ️ FC Petržalka.

Hned od začátku zápasu je snaha o support. Nejen krátké úderné pokřiky ale i nějaké chorály zazněli, což s menšími či většími přestávkami vydrží celý zápas. Ovšem na domácí kotel čítající cca 70 fanatiků, který kvalitně a celý zápas podporoval hráče Zbrojovky jsme nestačili. I přes slušný výkon votroků, končí zápas prohrou 2:1. Zklamaným hráčům kteří na nás nezapomněli, jsme poděkovali a míříme na vlak domů.
Zásobování pivem a poločasová klobása bez sebemenšího problému.

Po cestě hlídkují domácí, ale nechali si vysvětlit že dnes soupeře nenajdou. Cesta domů probíhá klasicky, pivo, rozbor zápasu a debata o situaci okolo (ne)stadionu.

Brno – Hradec Králové 2:1 (1:0)

Branky Hradce: Zbrožek

Sestava Hradce: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Zbrožek, Soukeník (58. Prekop) – Vlkanova (71. Firbacher), Šípek, Frýdek (46. Leibl)

Počet výjezdníků: 15
Vlajky: Ultras Valdice, Scream Boy Choceň

Fotogalerie

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)