2. kolo: Pohár Mol Cup: FK Admira Praha – FC Hradec Králové 1:2 (1:0)

Ve středu dne 4.9. jsme se v druhém kole MOL poháru střetli s Admirou Praha. Tento pražský klub hraje ČFL, v níž se mu aktuálně příliš nedaří. Byť to není vždycky úplně nejlepší podívaná, tak soudě podle posledních výsledků náš druholigový mančaft momentálně docela šlape. Proto jsme očekávali jasnou hru a postup.

Zápas

Samotný fotbal byl docela hutnou záležitostí. Tým Votroků nebyl v klasické sestavě, což si můžete prohlédnout na sestavě. Vedení nejspíše usoudilo, že se i nyní vyplatí trochu provětrat širší kádr. Snad díky tomu (a nepochybně i s rozhodně větším dílem nadšení) nás Admira po celý první poločas mačkala, Hradečtí si nedokázali vytvořit žádnou pořádnou akci. Pražáci hráli dost do těla, což se projevilo v poměrně častých faulech, a tedy i v docela solidní množství možností pro rozehry a taktický přístup, jenže to stejně v nic kloudného nevedlo. Po krásné kombinaci domácích jsme dokonce inkasovali jako první (již v 18. minutě skóroval záložník Majer, je to pro něj vůbec první gól v této sezoně) a do konce poločasu se na toto již Votrokům zareagovat nepovedlo.

Ani druhý poločas nenaznačoval příliš velkou změnu – Admira dále tlačila a my jsme se pomalu začínali obávat o naši účast v poháru. K průlomu došlo až v šedesáté sedmé minutě, kdy se v závaru před brankou domácích dostal do zakončení Urma, které se mu podařilo přetavit ve vyrovnání. Tento zlomový moment vlil do žil hradeckých hráčů novou energii. K naší velké úlevě neuplynuly ani tři minuty a došlo ke kompletnímu obratu v utkání – radost nám v 70. minutě udělal mladý útočník Marek Rajchnoch. Jedna dva pro nás! Nutno podotknout, že se celá druhá půle nesla v dost napjatém ovzduší, domácím fanouškům se vůbec nelíbil styl pískání rozhodčích. Góly Votroků pak spustily kvalitní divácké peklo. Zbytek hry už Hradečtí kontrovali, nicméně i tak to až do samého závěru nebylo jednoduché. Vítězství nám však nakonec neuniklo.

Hradec Králové – Admira 1:2 (1:0)

Branky Hradce: Urma, Rajnoch

Sestava Hradce: Vízek – Kopečný, Kvída, Zbrožek, Urma – Jukl, Soukeník – Černý (střídán v 46. Samkem), Doležal (nahrazen v 71. Leiblem), Procházka (vystřídán v 56. Rajnochem) – Martinec.

Pohled na tribuny

Středeční podvečer na fotbal přilákal přes tři sta diváků, z toho hradeckým barvám aktivně fandilo odhadem 15 kusů. V hledišti však mohlo být černobílých i více. Zajímavé je, že ač byl pro Admiru Hradec Králové poměrně zvučným soupeřem, domácí příznivce to nijak zvlášť nebralo. Na stadionu jsme tedy byli slyšet převážnou část hry jen my. S postupným vývojem hry (a tedy s rostoucím nasráním Admiřanů) jsme samozřejmě s dopingem na síle ztráceli.

Počet diváků: 345
Vlajky: Veteran Fans, Scream Boy Choceň

Fotogalerie

(autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)

Závěr

V dalším kole nás čeká oříšek, Votroci zavítají na horkou půdu do Vítkovic, kde se utkají s týmem FC Baník Ostrava. Termín 3. kola vychází na 25.9. 19, ovšem bude ještě upřesněn.