6. kolo: FC Hradec Králové – MFK Chrudim 2:0 (2:0)

Dne 23. Srpna se v šestém kole FNL utkal celek Hradce Králové se svým protivníkem z Chrudimi. Počasí přálo, pátek jako předzvěst víkendu a (alespoň geograficky) pikantní soupeř – od toho všeho jsme si všichni slibovali dobrou podívanou.

Zápas

Votroci se již od začátku utkání dravě vrhli na soupeře, jistě se poučili z předchozích bojů a zkoušeli tak co nejrychleji vstřelit úvodní branku. To se také ku potěše přihlížejících podařilo – zářez se ve dvanácté minutě povedl Prekopovi. Pro tohoto útočníka se jedná o druhý gól v černobílem dresu. Vedení podtrhl v 34. minutě obránce Martinec, jenž po vydařené akci poslal do sítě soupeře výstavní hlavičku – i pro tohoto hráče se jedná o druhý gól (během jeho působnosti ve FNL). Zápas pokračoval dál a to v pěkně divokém tempu, v němž se rozhodčímu podařilo rozdat celých pět žlutých karet, z toho čtyři na účet hradeckých fotbalistů. Do konce poločasu již ke změně skóre nedošlo. V následujících pětačtyřiceti minutách tempo Votroků lehce polevilo, nicméně šance k navýšení vedení stále přicházely. Avšak ani Chrudimští nezaostávali a pokoušeli se o zvrat zápasu. Jejich zvýšená aktivita se však spíš než ve vyrovnání projevila ve hrubosti, takže rozhodčí tasil další dvě žluté.

Hradec Králové – Chrudim 2:0 (2:0)

Branky Hradce: Prekop, Martinec

Sestava Hradce: Ottmar – Urma, Martinec, Kvída, Kopečný – Jukl (39. Ďurděvič), Zbrožek, Frýdek (77. Doležal), Vlkanova, Šípek (65. Procházka) – Prekop

Pohled na tribuny

Podvečerní střetnutí si nenechalo ujít lehce přes jedenáct set diváků, což na naše podmínky není tak špatné. Dorazili i hosté, těch se v kotli vyřádkovalo odhadem dvě desítky. Jejich support jsme zaznamenali jen sporadicky.

Sektor domácích taky neodvedl příliš ukázkový výkon a to i přes to, že se až nečekaně naplnil (obě montovačky byly zaplněné). Protentokrát byl nejnadšenějším fandou asi tak dvouletý borec, který v posledních minutách k všeobecnému pobavení publika (a s pomocí maminky) málem provedl pit invasion. Kvalitní příprava!

Počet diváků: 1 110
Vlajky: Votroci 2000, Kuks Werewolves, UH (malá), Scream Boy Choceň

Fotogalerie

(Autor fotek: Ondřej Littera – fchk.cz)

Závěr

Příští týden se představíme ve stejný den (pátek) i čas (18:00) opět v Hradci Králové pod Malšovickými lízátky. Naším soupeřem bude Vysočina Jihlava, jeden z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže. Podruhé v letošní sezóně před námi tak bude první z velkých zkoušek a všichni pevně věříme, že obstojíme a tři body zůstanou doma.