5. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Po vydařeném domácím zápase s Varnsdorfem a povinném vítězství v poháru s Letohradem zajížděli Votroci v sobotu do dalekého Třince. Utkání jsme měli skvěle rozehrané a schylovalo se k dalšímu vítězství. Bohužel se tak nestalo, protože domácí vyrovnali a nebýt zvednutého praporku v samotném závěru, mohli jsme odjet s prázdnou, takto bereme bod za remízu 1:1.

Zápas

Trenér Frťala dal důvěru stejné jedenáctce hráčů, která nastoupila do zápasu s Varnsdorfem. V brance se tedy opět představil Radim Ottmar. K jedné změně přeci jen došlo, Kuba Šípek je zraněn, a tak za něho od začátku zaskočil Fahri Djurdjevic.
Utkání se hrálo na atletickém stadionu, jelikož na hřišti, kde jsme hráli s Třincem doposud ještě není tráva stoprocentně připravena (alespoň jsme se tak dočetli v Třineckém programu). Tribuny teda daleko od hřiště, na což jsme v Hradci zvyklí. Pár kroků od lajny by to jistě vypadalo jinak než na tu dálku, ale míč byl po celý první poločas převážně na našich kopačkách, hodně aktivní byl po celé utkání Frýdek, který byl na míči poměrně často. Votroci hrozili v první půli po střílených centrech, ale většinou je sbíral brankář nebo jsme mířili mimo. Po jednom z centrů či rohů uviděl hlavní arbitr faul a odpískal penaltu v náš prospěch. K penaltě se postavil Prekop, ale brankář jeho střelu vyrazil, následná dorážka byla slabá. Jak dlouho už jsme nedali penaltu? Aby nám to na konci sezóny zase nechybělo, jako loni ty Vítkovice.

Ve druhé půli jsme se dostali do vedení brankou Vlčáka – 0:1. Že Votroci vstřelili gól jsme na tu dálku zaznamenali, ale že ho dal Adam jsme se dozvěděli až díky místnímu rozhlasu. Každý fanda Votroků by čekal, že se zatáhneme, ale tentokrát jsme i nadále k našemu překvapení hráli aktivně a překvapivě se nečekalo až soupeř vyrovná. Do sedmdesáté minuty pruhovaní plnili co měli, ale závěr patřil jednoznačně domácím, kteří byli v tu chvíli hodně aktivní a tlačili se za vyrovnáním, ke kterému nakonec došlo – 1:1. V samotném závěru Třinečtí vsítili ještě jednu branku, ale pro ofsajd nebyla uznána. Na druhé straně měl stoprocentní šanci jeden z Votroků, ale byl vychytán.

I vzhledem k průběhu utkání je bod hodně málo, pokud chceme pomýšlet na příčky nejvyšší. Venku máme zatím ze tří zápasů – tři remízy. Už by to chtělo přetavit ve vítězství, aby nám to na konci opravdu nechybělo. Potom už bude pozdě.

Třinec – Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky Hradce: Vlkanova

Sestava Hradce: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Zbrožek – Ch. Frýdek, Vlkanova (81. Doležal), Djurdjevic (90. M. Černý) – Prekop (58. Firbacher)

Pohled na tribuny

V sektoru se nás schází osm. Na zápas jsme vyrazili autem, zbytek lidí nočním vlakem (pouze pro otrlé). Umístěni jsme v jednom z rohů, vyvěšujeme dvě vlajky, které napínáme pomocí kamenů. :-D Fandíme sporadicky, ale když už fandíme, tak všichni, aby jsme byli co nejvíce slyšet. První půle byla z naší strany určitě lepší, ve druhé už možná docházely i síly. Po zápase si plácneme z hráči, balíme vlajky a míříme do svých domovů.
Domácí kotlík čítal kolem patnácti aktivních, fandili za pomocí bubnu. Roztaženou měli svou sektorovou vlajku a dvě vlajky byly na plotě.

Počet výjezdníků: 8
Vlajky: Ultras Valdice, Kuks Werewolves

Fotogalerie

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz, Groundohopping.DE)

Závěr

V poháru postupujeme přes Letohrad a v dalším kole nás čeká Admira Praha. Ve F:NL nás čekají nyní dva domácí zápasy, nejprve v pátek s Chrudimí a další nás čeká s ambiciozní Jihlavou. Přijďte zafandit na montovačku!