26. kolo: FC Hradec Králové – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

Hradečtí fotbalisté ve 26. kole přivítali na svém stadionu v Malšovicích dosud na jaře neporažené České Budějovice. První tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mohl v tomto kole navíc slavit postup do FORTUNA LIGY. Stačilo jim, aby získali ve 26. kole více bodů než Jihlava. Budějovičtí nezískali ani jeden bod. Hradec je na svém stadionu porazil díky gólu Filipa Zorvana 1:0.

Zápas

Oba týmy hned zkraje zápasu měly slibnou šanci, ale ani jedna nezůstala využita. V průběhu poločasu se dostal do velké šance hostující hráč, ale po samostatném úniku mířil mimo branku. Budějovice tlačili, ale marně… Za pokřiku “Za rok jste zpátky, vy ku*vy za rok jste zpátky”, který zněl z domácího sektoru, padl jediný gól zápasu. Zorvan dostal přesnou přihrávku a nechytatelnou střelou k tyči dostal Hradec do vedení – 1:0. Po vedoucí brance se přiostřilo, zejména z budějovické strany, kde lokty hráčů byly odměněny žlutým kartónkem.

Druhý poločas začal brankou do sítě Českých Budějovic, ale pro ofsajd nebyla branka uznána. Hned vzápětí hosté též dali gól, ale znovu nebyl uznán pro ofsajd. Hradec byl ve druhém poločase lepším týmem. Vytvářel si šance, ale Urma, Durdevic a ani na konci Jakub Šípek gólmana Staňka nepřekonali. Staněk se vyznamenal hlavně proti šanci Šípka z 85. minuty. Nedáš – dostaneš málem platilo. Wermke byl sám před Ottmarem, ale brankář Votroků ho výborným zákrokem vychytal.

Hradečtí fotbalisté si výsledek pohlídali a zvítězili 1:0. Zapsali si tak důležité tři body do tabulky a dále drží třetí místo. Místo, které zaručuje baráž o FORTUNA LIGU. Další zápas čeká Votroky v úterý, kdy se pojedou o další body porvat do Brna, kterému momentálně patří až páté místo.

Návštěvnost, fandění, ultras a vše okolo

Na stadion si našlo cestu přes devět stovek diváků. Vzhledem k tomu, že hrál první s třetím týmem tabulky, tak návštěva nikterak výrazná, ale kdo vyrazil, určitě chybu neudělal. Zápas byl plný soubojů, pohledných akcí a naše velké vítězství.
V sektoru se sešla slušná parta, nebudeme psát počty, protože ty byly v obou poločasech hodně odlišné, kam lidi zmizeli, kdo ví…
V čele sektoru visela vlajka Ultras Hradec a na předním plotě několik menších zástav. V úvodu utkání vytahujeme při minutě ticha nápis “Šury, odpočívej v pokoji” pro tragicky zesnulého fotbalistu Josefa Šurala. Nápis měl být doplněn o červené světlice symbolizující svíčky, nicméně byly zakázány.
Ve druhé půli vhazujeme směrem k hrací ploše dvacet konfet, ale nikomu se nepodařilo dohodit až k praporku (záhada, vždyť je to jenom třicet metrů, páni radní). :-)
Většina se baví fanděním po svém, “zdravíme” i fanoušky z jihu Čech, kteří nás překvapili a k údivu všech dorazili do královského města. Přesný počet nevíme, ale měli pár zástav na plotě, kvalitní bílé dýmovnice a jejich support byl organizovaný.
Do choreofondu se nám podařilo vybrat přesně 800 Kč. Možnost přispět do kasičky budete mít i na zápase s Ústím nad Labem, kdy bude možné přispět do kasičky u plotu nad sektorem. Peníze budou využity na prezentaci do Pardubic a zbytek půjde na projekt Sport Hradec Cup.

Fotogalerie

(autor fotek: Ondřej Littera – fchk.cz)

Závěr

  • První jarní ztráta Budějovic, Hradec získal tři body
  • V úterý do Brna s pokorou a trpělivostí