23. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

Po neúspěšném domácím zápase proti Jihlavě Votroci vyrazili ve středu 18.4. do Prahy, aby zde od pěti hodin sehráli zápas se Žižkovem. Jelikož se jednalo o další důležité body, nemohli jsme si nechat tento výjezd utéct, a to i přesto, že termín uprostřed týdne není úplné terno.

Naši chlapi se do boje o naději na baráž nepustili s dvakrát velkým elánem, takže jsme za celý první poločas spatřili všeho všudy jedinou šanci, když se Vlkanova po vyškrábnutí míče řítil sám přes půlku plochy na branku, aby nakonec přestřelil branku (proč míč neposlal po zemi kolem vyběhnutého brankáře, to zůstává otázkou). Oproti tomu tabulkově poslední Žižkov naši bránu ohrozil hned několikrát. Snad díky nevalnému nasazení se z určitých míst kotle, jenž čítal 54 kusů, začala ozývat směrem k hráčům (a k vedení) dost nevybíravá slova. Na lidech se vlivem výsledků posledních sehraných zápasů hold začíná projevovat frustrace. Naštěstí si valná většina kotelníků zavčas uvědomila svou roli a negativní emoce byly nahrazeny plnohodnotným supportem. Nicméně na stylu hry to do konce poločasu zásadní vliv nemělo, domácí tým po krásné akci v 32. minutě zaslouženě skóroval. O to se postaral záložník Urbanec, byla to jeho druhá trefa v této sezóně. Do pětačtyřicáté se stav 1:0 neměnil.

Hned po zahájení druhé části zápasu jsme byli svědky úplně jiného Hradce. Hráči museli dostat v kabinách nálož, protože to byl výkon o dvě třídy lepší. Stejně tak naše podpora byla skutečně znát, místním jsme v poměřování hlasivek moc šancí nedali. Votroci na pažitu makali a jejich snaha se v 65. minutě přetavila ve vyrovnávací branku. Tu vstřelil obránce Jakub Martinec, jedná se o jeho první úspěšný zářez ve FNL. Druhou branku mohl přidat stejný hráč po pár minutách, ale trefil pouze konstrukci branky. Přestože jsme byli až do konce utkání skutečně lepším týmem, otočit remízový stav 1:1 se nám již bohužel nepodařilo. A byl to nějaký závěr utkání! Stoprocentní (Kotyho desetitisíciprocentní) tutovka v 93. minutě přišla vniveč vskutku trestuhodným způsobem, kdy se neprosadila dvojice Kvída s Vlkanovou. Ale to je bohužel sport. Prostě nedáš všechno, co ti přijde na kopačku. Pro naše Votroky to asi platí dvojnásob. Podle mého soudu to byl (pokud opět odhlédneme k nešťastnému výsledku) nejaktivněji odehraný poločas z jarní části ligy, možná i nejlépe odfanděný.

Nyní máme na druhou Jihlavu ztrátu již plných osm bodů, přičemž sami máme stejně s Brnem a Ústeckými po 39 bodech. Sedm zápasů do konce… co k tomu dodat. Matematicky to stále jde, ale pokud se herně nezlepšíme, jsou kalkulace k ničemu.

Nadcházejí utkání proti dalšímu celku ze spodku ligové tabulky, Chrudimi, plánované na tuto neděli 21.4., nejspíš rozhodne o postupovém ne/bytí.

Fotogalerie

(autor fotek: Groundhopping RM)