20. kolo: FC Hradec Králové – FK Varnsdorf 0:1 (0:1)

V neděli 31.3.2019 se za nádherného jarního počasí odehrálo dvacáté kolo FNL mezi našimi Votroky a týmem ze severočeského pohraničí – z Varnsdorfu.

Jednalo se o důležitý zápas, jelikož oba týmy od sebe dělilo pouhé tři body. Oproti předchozím domácím mačům bohužel tentokrát Votroci první čtvrthodinu odehráli v poměrně laxním tempu, což se jim vymstilo – branku vsítil v třinácté minutě varnsdorfský halv Kocourek, což je vzhledem ke jménu dotyčného docela symbolické (výjezdníci jistě vzpomenou na tamní pivovar). Pro Kocourka to znamená třetí trefu v této sezoně.

Gól do naší sítě byl zlomovým okamžikem, protože od té doby Votroci malšovickému hřišti dominovali. Přestože byla znát skutečná snaha vyrovnat a otočit, naši borci do konce prvního poločasu skórovat nedokázali, nepovedlo se jim to nakonec ani po přestávce. Varnsdorfští postupem času začali hru kouskovat a svůj díl odvedli i rozhodčí, kteří co neodpískali v prvních dvou třetinách zápasu, to si nechali na závěr. Nicméně nelze si stěžovat na protihráče ani na sudí, přeci jen je to zase ta smolná neefektivnost, protože šancí měl Hradec víc než dost.

Co se týče diváků, na stadion si jich tentokrát našlo cestu necelých třináct set. Co se týče kotle – ten jako by se zápasu vůbec neúčastnil (jaký to rozdíl oproti předchozímu Prostějovu!). Sice se v něm určitá skupina sešla, ale fandění bylo skutečně velice sporadické. Je pravda, že chyběl hlavní spíkr a bubny, ale i tak jsme to mohli alespoň trochu zkusit … zkrátka support nestál za nic. Hračům jsme moc sil nedodali. Naší prohrou se hostující tým bodově dostal na stejnou úroveň a my tak musíme logicky šlápnout na plyn, abychom se v tabulce i nadále drželi nahoře. Jak to půjde, to zjistíme již tuto neděli, kdy zajíždíme do Vlašimi.