Shrnutí podzimní části po FANS stránce

Podzim je za námi a na řadu tak přichází rozsáhlejší hodnocení, jak jsme si vedli na tribunách my, fanoušci. Dočtete se něco o návštěvnosti na Malšovickém stadionu (jedné tribuně), o výjezdech a samozřejmě o prezentování se těch nejaktivnějších fanoušků Hradce Králové.

Návštěvnost

Votroci sehráli na podzim celkem sedm domácích zápasů, na které si našlo cestu celkem 7 728 příznivců hradecké kopané. Návštěvnost je velmi špatná už delší dobu, i přestože se klub snaží fanouškům návštěvu na stadionu co nejvíce zpříjemnit, není to pro ně vůbec snadný úkol.
Ono by úplně stačilo, aby nebyla k dispozici jediná tribuna, na kterou vám v létě svítí slunce přímo do obličeje. To by ještě nebylo tak hrozné, kdyby nebyla od postranní lajny přes dvacet metrů. Stadion je nezbytná věc, bez které se ze dna neodrazíme!
Víceméně se tedy dá napsat, že je obdivuhodné kolik lidí si ještě na Malšák cestu najde. Pro tyto fanoušky je ovšem na prvním místě vidět zápas svého oblíbeného týmu i v těchto bojových podmínkách. Tito fandové jsou srdcaři, kteří si ovšem stadion přejí samozřejmě nejvíce ze všech a určitě si ho po těch letech zaslouží.
V průměru zavítalo na Malšák 1 104 diváků. Na většinu týmů v druhé lize to stačí, ale o tohle nám rozhodně nejde, rádi bychom měli vyšší návštěvnost.
Nejvyšší návštěva byla bez pochyby na derby s Pardubicemi, kdy přišlo 1 950 diváků (46,4% z kapacity stadionu). Naopak nejméně přišlo na zápas se Zbrojovkou, celkem 580 diváků  (13,8%), z čehož pramení, že v Hradci se ve druhé lize krom Pardubic nechodí na soupeře, protože zrovna Zbrojovka je jeden z těch atraktivnějších klubů.

Domácí zápasy

V domácích zápasech jsme se snažili být vidět a slyšet na všech zápasech, i když to né vždy vyšlo podle našich představ. Počty byly většinou kolem 20-40 aktivních, na derby s Pardubicemi okolo dvou stovek fanoušků. A také se někdy sešla bohužel jen hrstka věrných.
Prezentací jsme měli na druhou ligu celkem dost, bohužel se na jejich výrobě podílí čím dál méně lidí, o to víc si takových, kteří si udělají čas, vážíme. Důležité je, že stále neztrácejí naději a baví je to.
Malůvky v zápasech se Znojmem, Vítkovicemi a Pardubicemi byly opět povedené a vše se podařilo na jedničku! V sektoru domácích v utkáních nechyběla ani organizovaná pyrotechnika. Fandění bylo spíše vlažnější, ale byly duely, kdy jsme zafandili vzhledem k našim počtům velmi slušně. Budu se opakovat, ale nejdůležitější je, aby to lidi bavilo.

Návštěvy pod Lízátky

  • Znojmo – 1 408
  • Vítkovice – 1 130
  • Vlašim – 846
  • Žižkov – 902
  • Třinec – 912
  • Brno – 580
  • Pardubice – 1 950

Venkovní zápasy

Venku to bylo opět slabší, ale potěší, že jsme nezaznamenali ani jednu výjezdovou nulu. Ve všední den ji v Budějovicích a Ústí nad Labem zachraňovali jedinci. Těmto zápasům, které se hrají ve všední den však nepomůže ani to, že se hrají v televizi, o to více jsou pak lidé pohodlní a nevyjedou. Největší počet votroků vyrazil do nedaleké Chrudimi, napočítáno bylo 186 fanoušků černobílých barev. Nejméně vyrazilo už do zmíněných Budějovic, kam dorazil pouze jeden fanoušek votroků. V průměru vyrazilo na venkovní zápasy 32 votroků/zápas. Venku se překvapivě fandilo lépe než doma a je to především tím, že jezdí lidé, kteří fandí rádi. Navíc máte hřiště kousek od sektoru a jste v kontaktu z hráči, ten zápas vás pohltí a bavíte se, snad se dočkáme i v Hradci Králové.
Chorea jsme si připravili v úvodním zápase ligy v Táboře a potom na konci podzimu ve Znojmě, kde jsme transparentem poděkovali hráčům za vítězný zápas s Pardubicemi. Ani venku se pyrotechnikou nešetřila a ve značné míře obohatila některé zápasy.

Výjezdové počty

  • Táborsko – 38
  • Sokolov – 7
  • Prostějov – 21
  • Varnsdorf – 11
  • Jihlava – 11
  • Chrudim – 186
  • České Budějovice – 1 (hráno ve všední den)
  • Ústí nad Labem – 3 (hráno ve všední den)
  • Znojmo – 17 (hráno ve všední den)

(pozn.: výjezdové počty zjišťujeme vždy na pokladně v sektoru hostí)

Votroci – support PODZIM 2018 – VIDEO