11. kolo: FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec 1:0 (0:0)

Dne 9.10. se pod polovičními lízátky střetly týmy ze dvou naprosto protilehlých konců tabulky. Hradec potřeboval odčinit porážku v Chrudimi, Třinec toužil po zisku bodů, aby se odlepil ze dna ligy.

Zápas

Přestože měli Votroci papírově navrch, průběh utkání tomu příliš nenasvědčoval. Byli to sice převážně naši, kdo měl míč na kopačkách, nicméně každá nová šance skončila na dobré obraně Třineckých či po vlastní minele. Těch jsme viděli víc než dost. Zkrátka se zase vracíme do bodu, kdy nedokážeme proměnit loženky. Souboj byl hodně kouskovaný, rozhodčí si pustil kapsu na špacír – výsledkem bylo neuvěřitelných 14 žlutých karet (z nichž jedna závěrečná v nastaveném čase vyautovala Wesleyho na lavičku), což na plynulosti zápasu rozhodně nepřidalo. Jako štěstí tedy můžeme považovat penaltu, kterou v 62. minutě nekompromisní ranou proměnil Milan Černý. Stav se do konce utkání neměnil, Votroci uhráli utrápený výsledek 1:0.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

I přes poměrnou přízeň počasí si na stadion našlo pouze něco přes devět set lidí. V kotli domácích se setkává asi dvacet věrných, nicméně fandí se spíše sporadicky. Takže ani v hledišti žádné terno. Oproti tomu, v kotli hostí se sešlo dost aktivní duo třineckých fans, kteří si to celý zápas hlasitě užívali. Popravdě na stadionu bylo slyšet hlavně je. Domácí přihlížející by se měli nejspíš zamyslet.

Fotogalerie

(Autor fotek: Bajke)