4. kolo: FC Hradec Králové – MFK Vítkovice 0:0

Ve 4. kole hráli fotbalisté FC Hradec Králové netradičně v pátek. Na svém stadionu hostili ostravský klub, Vítkovice. Hradec byl favoritem, v zápase byl lepším týmem, ale urputně bránící Vítkovice si nakonec odvezly bod za remízu 0:0.

Zápas

Pro Hradec je to ztráta a spadl na čtvrté místo v tabulce. Votroci byli velice aktivní už od samého začátku zápasu, ale bez efektivity v podobě vstřeleného gólu. Nejblíže v prvním poločase byli Martan a Vlkanova. Prvně jmenovaný netrefil prázdnou branku a druhý jmenovaný trefil tyč vítkovické branky. Občas zahrozili i hosté, ale obrana s brankářem Ottmarem byla pozorná.
Ve druhém poločase zamkli Votroci svého soupeře na jeho polovině, spíš třetině, ale bez gólového úspěchu. “Černobílí” si poté vytvořili pár šancí, ale stav zůstal nezměněn. Votroci tak po velkém dobývání vítkovické obrany brali bod za 0:0.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na páteční duel si do Hradce našlo cestu přes 1 100 diváků. S fanděním to tentokrát bylo o poznání horší. Na “nefotbalovém” stadionu se v kotli sešla pouze hrstka fanoušků černobílého klubu. Ve druhém poločase bylo k vidění choreo hradeckých fanoušků. Ve druhém poločase sektor domácích navštívil bývalý hráč a velký oblíbenec mezi fanoušky, Jirka Poděbradský.

Fotogalerie

(Autoři fotek: Bajke, Kuksič)