Shrnutí jarní části po FANS stránce

I po odehrané jarní části přichází na řadu report, ve kterém se dozvíte kolik fanoušků chodilo na domácí zápasy v Malšovicích, kolik jich jezdilo ven a také jak se ti nejhlasitější prezentovali na tribunách doma či venku.

Dle oficiálních hlášení si v sedmi domácích duelech našlo na stadion pod Lízátky cestu celkem 6 293 fanoušků. Ani přes zrušený bojkot domácích zápasů fanklubu VOTROCI 2000 a také členů skupiny Ultras Hradec se návštěvy nezvedli. Situace v jarních bojích byla opět mizerná, na východní tribunu si diváci zkrátka zatím cestu nenašli a někteří třeba ani nenajdou…L
Průměrně si našlo cestu na stadion za řekou Orlice pouze 899 diváků. Nejvyšší jarní návštěvy byla v zápase s Třincem, který jsme porazili vysoko 5:1. Z vysokého vítězství votroků se radovalo 1 150 diváků (16,4% z kapacity). Nejméně příznivců naopak dorazilo na utkání s Varnsdorfem, tomu přihlížela „divizní návštěva“, slabých 667 návštěvníků (9,5% z kapacity). Bohužel si nemůžeme stejně jako na podzim být jisti, že hlasatel říkal číslo, které tomu odpovídalo i na tribuně, lidí se zdálo být ještě méně.

Domácí zápasy

V prvním jarním kole jsme doma přivítali Budějovice. Po zrušení bojkotu jsme zaujali místo na východní tribuně v provizorním sektoru pro domácí vlajkonoše. Sešla se padesátka aktivních, po zápase proběhla vítězná děkovačka a pyroshow.
V zápase s Třincem hecujeme i hokejové a nachystána je společná akce s názvem „Hradečáci“…prezentujeme se nápisem se stejným textem, jak na fotbale, tak hokeji. K nápisu zapojujeme i černobílé a červenožlutobílé mávací vlaječky a vše se skvěle povedlo. Fandění bylo na slušné úrovni, střídalo se několik chorálů, podporovalo se bez přestávky.

V zápase s Varnsdorfem se prezentujeme pouze pozápasovou pyroshow, která ovšem stála za to. Červené ohně vypadaly opticky skvěle, poté následovaly dýmovnice v barvách města (červená bohužel nevyšla – únava materiálu).

V dalších zápasech už šlo fandění i aktivity na tribuně rapidně dolů. Lidé jsou znechuceni, nebaví je to, nechce se jim, a tak se v sektoru schází pouze jedinci.
V posledním zápase s Opavou se zase fandí organizovaně, nechybí ani pyrotechnická vložka, ale jak to bude na podzim v nové sezóně, těžko říct. Rozhodně zažíváme na tribunách nejhorší období od roku 2009.

Návštěvy pod Lízátky

  • České Budějovice – 1024
  • Třinec – 1150
  • Varnsdorf – 667
  • Olympia Praha – 742
  • Frýdek – Místek – 841
  • Ústí nad Labem – 844
  • Opava – 1025

Venkovní zápasy

Výjezdy byly lepší než na podzim, ale hodně tomu pomáhá derby s Pardubicemi. Jinak to z naší strany byla opět ostuda a tuto sezónu budeme řadit mezi ty nejvíce nepovedené. Krom povedených výjezdů na Žižkov, do Pardubic a do Příbrami vyjížděli k ostatním duelům pouze známí jedinci, kteří samozřejmě zaslouží palec nahoru.
Jednoznačně největší podporu a domácí prostředí měli „Votroci“ v Pardubicích, kam vyjelo 205 votroků. Na zápase se prodávali nové šály, k vidění byla obrovská plachta „Hradecké království“, balónky v barvách města a samozřejmě spousta pyrotechniky. Derby se vydařilo, jak na hřišti, tak v hledišti.
Největší kaňkou pro nás byl výjezd do Tábora, kam bohužel nevyjel nikdo. V zápase, ve kterém už o nic nešlo, votroky nikdo přímo na stadionu v sektoru pro hosty nepodpořil. Ani nevím, kdy jsme naposledy zaznamenali výjezdovou nulu, ale už to pár let bude.
V průměru na výjezdy vyrazilo 44 votroků/zápas.

Výjezdové počty

  • Žižkov – 52
  • Pardubice – 205
  • Vlašim – 10
  • Příbram – 27
  • Sokolov – 9
  • Vítkovice – 4 (hráno ve středu)
  • Táborsko – 0 (hráno v pátek)

(pozn.: výjezdové počty zjišťujeme vždy na pokladně v sektoru hostí)