Červnové ohlédnutí za přátelskými zápasy

Fotbalisté FC Hradec Králové odehráli v červnu čtyři přátelská utkání. Dva mače byly na turnaji v Benátkách, jeden ve Slatanicích a poslední odehraný zápas v šestém měsíci byl v Písku, kde jsou Votroci na soustředění.

Na turnaji v Benátkách se zúčastnily čtyři týmy. Vedle FC Hradec Králové tam zde byli i fotbalisté Bohemians, Slovanu Bratislava a Mladé Boleslavi. V semifinále jsme narazili na Bohemku, která nás potupila sedmigólovým výpraskem (2:7). V zápase o třetí místo jsme se utkali se slovenským Slovanem Bratislava. Bratislava v semifinále nestačila na Mladou Boleslav. Boleslav ji porazila na penalty. I druhý zápas Slovanu musely rozhodnout penalty. A v nich opět slovenský tým neuspěl a Votroci tak slavili třetí místo na turnaji v Benátkách.

  • Semifinále: FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905 2:7
  • O 3. místo: FC Hradec Králové – Slovan Bratislava 1:1 (4:2 po pen.)

Přípravný zápas ve Slatanicích Votrokům nevyšel. V zápase s ligovou Olomoucí rychle prohrávali po gólu Housky. Ten samý hráč se ještě trefil na konci prvního dějství. Ve druhém poločase upravil Moulis na konečných 3:0 pro Sigmu.
Prvního vítězství po řádné hrací době v přípravě se “černobílí” dočkali až na samý závěr června. 1. FK Příbram porazili 1:0, díky gólu z pokutového kopu, který proměnil Milan Černý. V červenci jsou v plánu ještě čtyři duely (Žižkov, Bahrajn, Legnica, Ústí nad Orlicí).