28. kolo: MFK Vítkovice – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Ve 28. kole zajížděli “votroci” na půdu dalšího zachraňujícího se týmu, MFK Vítkovice. Vítkovičtí sdílí stejný domácí stadionem s týmem Baníku Ostrava. Na krásném nově zrekonstruovaném stadionu se hradečtí fotbalisté představili vůbec poprvé. Tehdy ještě na starém stadionu dokázali i přes vyloučení Jirky Lindra zvítězit 2:1.

Tentokrát však šlo o úplně jiný zápas. Vítkovice potřebovali nutně bodovat, aby se vyhnuli záchraně, “votroci” zase chtěli uspět, aby naplnili cíle a skončili na 3. místě před Pardubicemi.

Samotné utkání bylo jasně v režii hostů, kteří si sice vytvořili velké šance, ale nedokázali je přetavit v branku. Velmi aktivní byl Adam Vlkanova, který připravoval jednu šanci za druhou, ale nedařilo se. Domácí hráli veškeré míče na exhradeckého dlouhána Žondru, který míče sklepával svým spoluhráčům a ti se snažili hrozit, ale Patrika Vízka, který poprvé dostal příležitost zachytat si mistrák ve druhé nejvyšší soutěži, nepřekonali.

Ve druhé půli se nám díky Pázlerovi podařilo dostat do vedení. Míč se otřel o břevno, dopadl za brankovou čáru a z ní zpět ven, ale gól byl jasný a “Votroci” se mohli radovat. Utkání jsme ovládali a kráčeli za třemi body, ovšem Vítkovice po ojedinělém rohu vyrovnali, když se hlavou prosadil Žondra. Votroky tato branka hodně srazila a domácí se nadechovali k rozhodujícímu úderu. Na zem je nesrazila ani druhá žlutá karta a následné vyloučení Žondry deset minut před koncem a dál se tlačili za vítězstvím. Černobílí však společně s Patrikem Vízkem branku uhájili a berou bod, který je ovšem opět ztrátou.

Na votroky se do Vítkovic ve středeční termín přijeli podívat čtyři fanoušci. Sektor hostů byl z nepochopitelných důvodů zamčen, už jsme se s tím setkali i na Strahově při zápase s Olympií, a tak jsme zaujali pozice na hlavní, tedy jediné otevřené tribuně.
Na fandění jsme rezignovali, protože přeřvat domácího hlasatele bylo takřka nemožné, a tak jsme hráče podpořili potleskem. :-)

Fotogalerie

(Autor fotek: Kuksič)