V neděli poslední domácí zápas sezóny – přijede vedoucí Opava!

Liga je u konce. Maraton třiceti ligových zápasů se nachází v cílové rovince. Již zbývá odehrát pouze dva duely. Jeden doma, druhý venku. V posledním domácím zápase přivítáme jednoho z postupujících týmů druhé ligy. Tím týmem je SFC Opava. Zápas je na programu v neděli 20. května od 13:15 h.

Opava celou sezonu hrála výborně a tak se ji dostalo odměny v podobě postupu do HET ligy. Slezané si první ligu zahrají po dlouhých třinácti letech. Jak dlouho ji budou hrát, to se uvidí v příští sezoně. Opava se nachází na prvním místě tabulky, druhá je Příbram, která rovněž postupuje do HET ligy. Slezané si za 28 zápasů připsali 57 bodů a nastříleli úctyhodných 65 branek. Nejlepším střelcem hostí je Kuzmanovič, jenž vsítil 15 branek. Nejlepším střelcem je ale hradecký Pázler s devatenácti zásahy.

Votroci se nachází na čtvrtém místě tabulky a cílem pro následující dva zápasy je, aby se dostali na třetí místo. „Černobílí“ mají co napravovat. Poslední domácí zápas jim hrubě nevyšel. Pod lízátky prohráli 1:3 s posledním Ústím. Napravit to mohli ve středu, ale moc se jim to též nepovedlo. Z Vítkovic si odvezli bod za remízu 1:1.

Jak dopadne domácí rozlučka se sezonou 2017/2018? To se dozvíme v neděli krátce po patnácté hodině. Na toto utkání jsou delegováni tito rozhodčí. Hlavním bude Houdek a na čarách Vít a Vlček.