24. kolo: FC Hradec Králové – FK Olympia Praha 4:1 (2:0)

Ve 24. kole jsme hostili na domácí půdě Olympii Praha. V podzimním klání jsme se s tímto soupeřem rozešli smírně po remíze 1:1. Nyní však “votroci” zabrali a v utkání plném šancí a osobních soubojů předčili svého protivníka po všech směrech a díky hattricku Pázlera a jedné trefě Vlkanovy zvítězili vysoko 4:1.

Zápas

Utkání bylo hodně bohaté na šance, hned v první minutě po centru před branku uzavíral zadní tyč Martan, ale bohužel netrefil míč. Olympii se v úvodu několikrát podařilo “votroky” zatlačit, ale nic nebezpečného se nedělo, Ottmara prakticky neohrozili. Na druhé straně hrozil Zorvan, ale jeho střelu Stejskal vyrazil, z následné dorážky trefil Vlkanova konstrukci branky. Další šanci měl opět Zorvan, ale Stejskal znovu zvítězil v tomto miniduelu. Černobílé to ovšem nemuselo mrzet, protože se ve 39. minutě na lajně uvolnil Vlkanova, nacentroval do vápna a Pázler z voleje bez přípravy vsítil naši první branku – 1:0. To co jsme si všichni přáli se stalo skutečností, v nastaveném čase se nám podařilo vstřelit branku do šatny, díky které jsme odskočili. Tato branka se rodila po rychlém protiútoku, tentokrát Pázler posouval do úniku Vlkanovu a ten se se svou šancí vypořádal parádně – 2:0.

Hned ve třetí minutě druhého poločasu bohužel osamocený Keita hlavičkuje zcela osamocen a nedává Ottmarovi ani tu nejmenší šanci – 2:1. Tento stav však nevydržel dlouho. Po rohovém kopu nakrátko centroval Krátký do vápna, kde byl stažen Fanda Čech a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Honza Pázler a míč prošel se štěstím pod padajícím Honzou Stejskalem, který skvěle odhadl stranu – 3:1. V 62. minutě měl dvě velké šance Vlkanova a ještě teď si možná rve vlasy. Nejprve ho senzačně uvolnil Zorvan, ale “Vlčák” svou slabší levou nechal vyniknout Stejskala. O chvíli později ho vybídl Janoušek, ale tentokrát dal Adam do střely příliš mnoho razance a ta skončila vysoko nad brankou. Uběhlo dalších pár minut a Olympia opět vsítila kontaktní branku, ale rozhodčí ji po faulu na Radima Ottmara neuznal.
Poslední slovo si vzal kanonýr Honza Pázler, když ho parádním centrem našel Krátký. Pázlik si míč zpracoval hrudí a bombou vsítil svůj hattrick – 4:1.
Zbytek zápasu už si “votroci” užívali a bavili fanoušky na východní tribuně Malšovického stadionu.

Návštěvnost

Návštěvy jsou stále slabé, tentokrát bylo hlášeno 742 diváků. Lidem, kteří na fotbal chodí, těm to ale rozhodně vadit nemusí, opět viděli senzační jízdu votroků a domů odcházeli spokojeni. Po zápase navíc proběhla akce, kdy fanoušci dostali plechovkové pivo Rebel a samotní hráči jim ho podepsali, došlo také i na focení s hráči, zkrátka super akce.
Tak snad nás v neděli dorazí daleko více a užijeme si další bojovný výkon s pozápasovou vítěznou děkovačkou.

Fandění, ultras a vše okolo

V sektoru domácích vlajkonošů se opět sešel skromnější počet. Vyvěšeny byly čtyři vlajky (UV, KW, UBHK, YUHK). Ti kteří chtěli skutečně fandit a podporovat tak přišli a jsme za ně rádi. Fandění se rozjížděla pozvolna, ale postupem času bylo lepší a lepší. Hodně nám pomohly vstřelené branky, všichni jsme si zápas užívali.

V sektoru hostí se objevil pohyb, což nás překvapilo. Jednalo se o pár žáků či dorostenců z hradecké Olympie, kteří si přinesli dokonce megafon. Bylo příjemné mít na stadionu soupeře v hledišti.

Fotogalerie

(Autor fotek: Ondřej Littera)

Závěr

  • Votrokům se na jaře doma daří, jsou stále stoprocentní!
  • Honza Pázler si připsal hattrick + nahrávku na gól!
  • V neděli všichni opět na Malšák – od 17 hodin hostíme Frýdek-Místek