23. kolo: 1. FK Příbram – FC Hradec Králové 2:0 (2:0)

Ve 23. kole zajížděli “votroci” na půdu Příbrami. Souboj exligistů o “šest bodů” vyšel lépe domácím, kteří dali brzký gól, do konce poločasu pojistku a zbytek utkání si pohlídali. V hledišti na stadionu U Litavky nechyběla podpora hradeckých fanoušků, kterých dorazilo sedmadvacet.

Zápas

Utkání bylo podobné tomu podzimnímu. Příbram se opět dostala brzy do vedení, když se prosadil ve 3. minutě Matoušek – 1:0. Příbram byla na začátku zápasu jednoznačně nebezpečnější, ale hra se postupem času vyrovnávala. I “votroci” si vypracovali šance, ale nedokázali je patřičně využít. Po faulu Kvídy ve vápně zahrával Grajciar pokutový kop. Radim Ottmar vystihl směr a penaltu vyrazil, poté si poradil i s následnou dorážkou a na jaře už je to jeho druhá chycená penalta. Bohužel nám to nebylo moc platné, jelikož se domácí druhou brankou mladého Matouška opět prosadili a dali nám tzv. šatňák – 2:0.

Ve druhé půli jsme se snažili o kontaktní branku, ale Příbram už si zápas víceméně hlídala a zápas nakonec i uhájila.

Vzdálil se nám tak postup do nejvyšší soutěže, ale ještě je ve hře 21 bodů a rozhodně nemá cenu nic balit, už v úterý vyzveme doma Olympii Praha, v neděli pak opět na stadionu Pod lízátky Frýdek-Místek.

Fandění, ultras a vše okolo

Do Příbrami vyrážíme vlakem v šesti lidech a už od začátku se to nějak komplikuje, no starý dobrý ČD😀V Praze se připojuje poslední sólojezdec, o kterém jsme věděli. Díky nepříjemné situaci na trati mezi Prahou a Berounem se odkládá náš brzký příjezd do Příbrami. Místo toho se musíme déle občerstvovat už v Berouně. Po příjezdu na místo určení voláme taxi a míříme přímo na stadion. V sektoru se nás sešlo pokud jsem dobře počítal 27. Na situaci v jaké jsme celkem slušný. Fandění celkem ušlo a myslím že se zapojovali opravdu všichni. Samozřejmě nás poznamenal vývoj zápasu. Po zápase něco málo s hráči (tlesk a pá)😁Pak už rozchod a odjezd autoposádek. Vlaková skupina ještě stíhá pivko a následuje odjezd k domovu.
Kdybych se mýlil v detailech, odpusťte.
Přeci jen jsem byl mírně indisponován 😂

Fotogalerie

(Autoři fotek: fchk.cz, Šíma)

Závěr

  • Body jsme sice ztratili, ale jedeme dál
  • Zdar v úterý na zápase proti Olympii
  • Pokuste se najít si čas a přijďte se pobavit