22. kolo: FC Hradec Králové – FK Varnsdorf 2:0 (0:0)

V páteční podvečer jsme na stadionu pod Lízátky přivítali tým Varnsdorfu. První poločas nikterak moc šancí nenabídl, ale po dvou slepených gólech na začátku druhé půle se nám podařilo opět zvítězit a natáhnout šňůru výher už na čtyři zápasy.

Zápas

Do zápasu jsme nastoupili s vítěznou sestavou z předešlého zápasu ve Vlašimi. Ještě hodinu před úvodním hvizdem bylo na stadionu krásně, ale půl hodiny před zápasem se přihnal déšť, vítr a bouře. Trávník byl tedy dost nasáklý vodou, což poznali hráči obou mužstev v prvním poločase. Loženou šanci si ani jeden tým nevytvořil, hrálo se spíše mezi velkými vápny s tím, že hosté byli více na míči.

Do druhého poločasu trenér Havlíček nasadil Mikera za Fundu a Jirka se mu za důvěru odvděčil brankou hned po dvou minutách strávených na hřišti, když si krásným lobem poradil s brankářem soupeře – 1:0. Fanoušci se ani pořádně nestihli doradovat po úvodní trefě a pojistku přidal přímo z rohového kopu Otto Urma – 2:0. Soupeř se nesložil, ba naopak, dál se snažil aktivně hrát, což oceňujeme, ale fotbal se hraje na góly a v tomto zápase jsme je dali my, za což zaslouženě bereme tři body.

Návštěvnost

Nevíme, zda je to příčinou rychlé změny počasí těsně před zápasem k horšímu, ale na stadion dorazilo pouze 667 diváků. Věříme však i nadále, že se situace zlepší. Nyní nás čeká zápas v Příbrami a pakliže zvítězíme, tak bude na další dva domácí zápasy určitě více diváků, kteří poženou votroky za dalšími výhrami.

Fandění, ultras a vše okolo

Tentokrát se nás v kotli schází méně. Vyvěšujeme naše dvě hlavní vlajky Votroci 2000 a Ultras Hradec + tři menší. V kotli je nás opravdu málo, zhruba okolo 20-30 lidí, ale fandíme organizovaně a zápas si užíváme. Během utkání se určitě našlo několik prodlev, kdy jsme spíše přihlíželi utkání, ale není to pro nás úplně jednoduché fandit naplno celý zápas v malém počtu. Určitě bychom do dalších bojů uvítali, kdyby se nás scházelo více.
Při děkovačce z hráči jsou odpáleny tři vulkány, několik červených světlic a také červená, žlutá a bílá dýmovnice (barvy města). K naší smůle červená dýmovnice rezignovala.

Do kasičky vybráno 596 korun, všem kteří přispěli moc děkujeme!

Trochu nás mrzelo, že si s námi hráči děkovačku neužili až do samého konce a nepočkali, aby jsme si mohli společně “plácnout”. Tak třeba příště. :-)

Fotogalerie

(Autor fotek: Ondřej Littera)

Závěr

  • Šňůra výher trvá už čtyři zápasy
  • Jsme stále na třetí pozici, Příbram i Opava dva body ztratily
  • V dalším kole zajíždíme právě do Příbrami, bude se jednat o tzv. zápas o šest bodů