Osmifinále Pohár Mol Cup: FK Teplice – FC Hradec Králové 2:3 (0:4)

Ani v osmifinále “votroci” nenašli přemožitele, na půdě prvoligových Teplic zvítězili 2:3 a můžou se tak těšit na čtvrtfinále, které se uskuteční na jaře.

Zápas

Hradečtí nastoupili v pozměněné sestavě, trenér Havlíček dal přednost širšímu kádru, v brance nastoupil například Jirka Lindr, v obraně Trávníček a na hrotu Miker.
Do zápasu jsme vstoupili dobře, dařila se nám kombinace a vytvářeli jsme si šance. Po půl hodině jsme se radovali z první branky, kdy skóre otevřel Igor Súkenník – 0:1. Tímto stavem skončil i první poločas a tepličtí v roli favorita po prvním poločase ztráceli jednu branku.
Druhá půle zápasu byla jako na houpačce, nejprve Zorvan vyslal Mikera a ten zvýšil skóre – 0:2. Poté domácí vystřídali a do útoku poslali exhradečáka Vaněčka, kterému stačily pouhé dvě minuty pobytu na hřišti ke vstřelení branky – 1:2. Nicméně “votroci” během pár vteřinek odskočili opět na rozdíl dvou branek, když se trefil do šibenice Honza Shejbal – 1:3. Domácí se v tu chvíli snažili přebrat iniciativu hry a snažili se hosty zatlačit k jejich velkému vápnu, ale hradeckým se dařilo jejich útoky eliminovat a sami hrozili z brejků. V nastaveném čase se nakonec podařilo snížit domácímu Vondráškovi, ale to bylo ze strany domácích vše, a tak si hradečtí fotbalisté zajistili postup do čtvrtfinále

Fandění, ultras a vše okolo

Do Teplic vyrážíme autem ve čtyřech. Protože je úterý a nezdržují nás zastávky na doplnění kuželek, cestu dáváme bez zastávky. U stadionu k našemu překvapení žádná security, a tak parkujeme nezvykle hned vedle sektoru hostů. Trochu nás překvapila zavřená pokladna, takže pro lupeny musíme přes půl staďáku k domácím. V sektoru už přešlapovala čtveřice fandů, kteří přijeli taky autem. Ani jsem to nečekal. Stánek otevřen, sortiment v Teplicích tradiční. Klobása bílá, papriková a birell😀. Zápas na krásném stadionu sledujeme tedy v osmi lidech zcela bez supportu. Po zápase jsme si s hráči zatleskali a odjíždíme domů.

Závěr

  • Jsme ve ČTVRTFINÁLE! Gratulace klukům!
  • Z mého pohledu Teplice nic nevypustili, “votroci” si výsledek uhráli poctivým výkonem. Klobouk dolů!
  • Čtvrfinálový duel odehrajeme až na jaře, soupeře zatím neznáme.