9. kolo: FC Hradec Králové – 1. FK Příbram 0:2 (0:2)

Fotbalisté FC Hradec Králové v devátém kole FNL hostili na svém stadionu 1. FK Příbram. Souboj loňských sestupujících z první ligy vyzněl lépe pro středočeský klub. Ten si připsal vítězství 2:0. Tento zápas byl poslední pro západní tribunu. Ta se po tomto kole zavřela a bude se bourat. Že by konečně nový stadion? Ale dokud nebude stát, neuvěříme.

Úvodní symbolický výkop obstarali před kamerami ČT posledně žijící mistr ligy Ladislav Pokorný a legenda hradeckého fotbalu Pavel Černý starší. Úvod zápasu se povedl příbramským fotbalistům. Ti se po dvaceti minutách ujali vedení 2:0. Nejprve otevřel skóre Ayong a v 19. minutě po rohovém kopu Skácela zvýšil hlavou Kodr. Hradec byl opařen a do poločasu už žádná šance nepřišla.
Ve druhém poločase Příbram kontrolovala hru a nepouštěla domácí tým do žádných stoprocentních šancí. Zápas, který moc krásy nenabídl skončil 2:0 pro hosty.

Na rozlučku se západní tribunou přišla necelá tisícovka lidí, přesně 934. Což je hodně málo a bude jistě hůře, dokud nenastanou změny na postech vedení klubu. Další zápas odehrají “votroci” 14.10. ve Frýdku – Místku. Zápas s Olympií je totiž opět přeložen.