8. kolo: FK Varnsdorf – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

V 8. kole se hradečtí fotbalisté představili na půdě posledního Varnsdorfu, a tak bylo povinností si odvézt tři body. To se bohužel nepodařilo, protože utkání skončilo remízou 1:1, tudíž si oba týmy rozdělili po bodu. Pro “votroky” to byla samozřejmě ztráta, o to více to mrzí, když zaváhala Opava, Třinec i České Budějovice.

Zápas

Trenér Havlíček udělal několik změn, poprvé nastoupili v základní sestavě Adam Pajer s Karlem Knejzlíkem. I z rozestavení 3-4-3 bylo patrné, že jsme jeli na sever Čech vyhrát, ale utkání se nakonec nevyvíjelo podle našich představ.

První poločas skončil bez branek, nehrál se vyloženě fotbal na krásu, ani zápas plný šancí, spíše to bylo plné nepřesností a týmům chyběla finální přihrávka. Důležitým faktorem byla žlutá karta, kterou v 7. minutě obdržel domácí bek Král, ke kterému se ještě vrátíme.

Druhý poločas začal pro nás opravdu špatně, protože nás přesnou střelou potrestal Breda a domácí šli do vedení. V 61. minutě obdržel domácí Král druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. Votrokům tak nabídl přesilovku z jedním mužem v poli více. Do vápna domácích začal lítat jeden centr za druhým, “votroci” si vyrovnání zasloužili a po jedné ze skrumáží se prosadil Mára Plašil – 1:1. Kluky branka nakopla, chtěli vítězství strhnout na svou stranu, ale bohužel už se jim to nepodařilo. V závěru utkání byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen náš Láďa Martan, a tak dohrávali oba týmy o deseti. Do konce zápasu už se nic nestalo, tudíž si oba týmy rozdělili po bodu.

Fandění, ultras a vše okolo

Na tento výjezd jedeme klasicky vlakem ve třech lidech. V Turnově k nám přistupují další čtyři, a tak vyrážíme do Varnsdorfu v počtu sedmi kusů. Před zápasem navštěvujeme pivovar Kocour. Tam potkáváme další čtyři fanoušky z Hradce Králové. Před zápasem si k pivovaru voláme taxi-službu a jedeme ke stadionu.
V sektoru se nás schází deset, další tři fanoušci šli mimo sektor. Snaha o fandění byla ale…sektor zamčený řetězem, údajně šlo o rizikové utkání. Pro klobásu k domácím jsme mohli pouze s doprovodem pořadatelů.

Hráči nám po zápase přišli zatleskat a zamávat. Po zápase jsme ještě dali na stadionu pivko a hurá domů.