5. kolo: FC Hradec Králové – FK Viktoria Žižkov 4:1 (1:0)

Jan Pázler vs. Viktoria Žižkov 4:1. I tak by se dalo nazvat utkání, které bylo odehráno ve středu pod malšovickými lízátky. Hradec v pátém kole smetl Žižkov 4:1 a všechny branky vstřelil kanonýr Honza Pázler. Ten v letošním ročníku zaznamenal už osm branek!

Zápas

Hradec po výprasku z Budějovic pozměnil sestavu. Od začátku zápasu dostali důvěru obránci Mudra, Čech a Nosek, záložníci Súkenník s Krátkým a do útoku k Pázlikovi byl přiřazen Šípek. Naopak se na lavičce ani neobjevili Jirsák, Shejbal a Žondra. Hradec začal aktivně a byl první poločas lepší a vytvářel si hodně gólových šancí, ale pro “Votroky” se ujala pouze jedna šance. Ke konci poločasu dostal přihrávku na střed Honza Pázler a střelou k tyči nedal Hrubešovi šanci – 1:0.
Druhý poločas začal výborně pro Hradec. Lob Pázlera sice vykopl obránce Žižkova, ale dle pomezního arbitra už to bylo za brankovou čarou – 2:0. “Černobílí” si dále vytvářeli šance a na 3:0 zvyšoval nikdo jiný než Honza Pázler. Osmělili se i hosté, kteří začali přitápět domácí obraně. Ta kapitulovala až v 78. minutě, kdy Podrazký dostal mnoho prostoru k zakončení. Ottmar se natahoval po kulatém nesmyslu marně – 3:1. Žižkov pocítil šanci s výsledkem něco udělat a otevřel tak obranu. Místo gólu na 3:2 dostali na 4:1. Nejlepší hradecký střelec uplynulého ročníku první ligy přidal svou čtvrtou branku v zápase. Hradec si připsal do tabulky povinnou výhru a dotáhl se opět na první dva týmy tabulky druhé ligy.

Návštěvnost

Na stadion si našlo cestu 1.121 diváků. Opticky bylo vidět plus mínus 800 lidí. Připočítáváme si jako v Příbrami? To se musí vědět jinde… Atmosféra na stadionu byla pro některé komfortní. Byl klid, nikoho jsem ani nezaslechl zafandit “Hradec!”, báli se? V dalším zápase zajíždí hradečtí na horkou půdu Třince, který je zatím velkým překvapením ligy.