3. kolo: FC Hradec Králové – FK Pardubice 2:1 (0:1)

Ve 3. kole se odehrálo pod Malšovickými lízátky východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Skóre utkání otevřel v první půli “pardubický” Pavel Černý. Ve druhé půli se “votrokům podařilo brankami Pázlera a Schwarze zápas otočit a nakonec tak zůstali tři body ve městě pod Bílou věží.

Zápas

Do utkání nasadil trenér Havlíček stejnou sestavu, která byla úspěšná ve Znojmě. Za hosty se poprvé proti černobílým přestavil exhradečák Pavel Černý.
Začátek zápasu byl opatrnější, plný nepřesností. Pro oko diváka nebylo utkání příliš pohledné až do 13. minuty, kdy z dálky napřáhl Pavel Černý a otevřel skóre – 0:1. Pro hradecké fotbalisty tu byl opět složitý úkol, dotahovat a otáčet stav skóre. V tomto směru už jsme “ostřílení”, neboť jsme dotáhli zápas s Táborskem a otočili vývoj utkání ve Znojmě.

Druhá půle také nenabídla mnoho zajímavého, krom dvou situací, díky kterým jsme utkání otočili ve svůj prospěch. Po hodině hry zasáhl ve vápně hostující Piroch a nařízenou penaltu proměnil kanonýr Pázler – 1:1. Skóre otočil v 73. minutě Petr Schwarz, který doslova vletěl do rohového kopu Jirsáka – 2:1. Pro Schwarze to byla navíc třetí branka ve třetím utkání, což je na našeho středopolaře skvělá bilance. V závěru hosté tlačili a hradečtí tak mohli hrozit z brejků, ovšem žádná další branka už nepřišla.

Návštěvnost

Dle rozhlasu na stadionu přihlíženo utkání 2551 diváků. Možná je to reálné, možná ne. Opět se nelze vymlouvat na termín nebo televizi, na derby prostě musí přijít o několik tisíců lidí více. I přes zrušení bojkotu kotle je návštěva zklamáním. Ale věříme, že fanoušci, kteří nepřišli, na klub nezanevřeli, pouze čekají až ho povede někdo jiný.

Fandění, ultras a vše okolo

Fanoušci se po osmi a půl měsících mohli vrátit do svého kotle. K tomu přispěli hlavě hráči, kteří si moc přáli podporu doma. Rozhodli jsme se hráčům nikoliv vedení klubu vyhovět a přišli jsme kluky podpořit. Během prvních pěti minut byl kotel prázdný, visel pouze banner “PODPORA PRO VEDENÍ BEZ AMBIC!”. Po uběhnutí pěti minut se do kotle shromáždilo na stopadesát fanoušků oděno do bílé barvy. Pověšeny byly vlajky na spodním plotě a na místě hl. vlajek visel pro změnu nápis “NAŠE PODPORA PRO TÝM” a začalo se naplno fandit. Support byl místy fanatický, jindy zase průměrný, náš výpadek byl znát. V 10. minutě se nápis sundává a místo něj věší hl. vlajky UH a CB. Po několika chorálech přichází na řadu pokřiky směrem k vedení a bohužel inkasujeme i branku. Ve 23. minutě je roztažen poslední banner “VOTROCI JEDEME, VEDENÍ JEBEME”, který jsme měli také možnost odprezentovat, ale potom nám byl zabaven pořadateli, stejně tak jako pravdivý nápis JUKLHÁŘ na jedné z vlaječek. V první půli se ještě prezentujeme vlajkami na tyčích v černobílých a městských barvách + hlavních vlajek FCHK, VOTROCI 2000 a Ultras Hradec. Efekt vypadal pěkně, zápas jsme si i přes nepříznivý stav užívali. Ve druhé půli otáčíme během čtvrthodiny dvěma góly skóre. Obě branky oslavujeme pyrotechnikou a přichází pravý fanatismus na chorál “Argentina”. Ten však kazí opět pořadatelé vniknutím do kotle, kde mají nařízeno stát do konce zápasu. Na protest sundáváme všechny vlajky z plotu a někteří opouští sektor. V 80. minutě objevuje pár fanoušků z kotle zabavený nápis a roztahují ho ve vedlejším sektoru, načež neadekvátně zasahuje pořadatelská služba, nápis trhá a jednoho fanouška posílá do bezvědomí. Jen díky duchapřítomnosti dvou fanoušků z kotle mu je vyndán zapadlý jazyk a zachráněn život. Poté už je předán lékařům a převezen do nemocnice. Dochází ke strkanicím mezi fanoušky a pořadateli, zasahují i těžkooděnci. S koncem zápasu se fanoušci vrací zpět do kotle, aby si užili vítěznou děkovačku s hráči.

Fotogalerie 

(Autoři fotek: Dalibor Durčák a David Stránský – supporters.cz)

Celý fotoreport od supporters.cz najdete ZDE

Závěr

  • Derby je naše!
  • Skvělé fandění, parádní atmosféra!
  • Pořadatel udeřil fanouška pěstí a poslal ho do bezvědomí, neposkytl mu první pomoc, utíkal a sundával si vestu!
  • Pořadateli na příkaz vedení stržen slušný nápis JUKLHÁŘ a  zakázané teleskopy v rukou pořadatelů!