20. kolo: 1. FK Příbram – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Další klíčový zápas bohužel opět naši fotbalisté nezvládli, když prohráli na půdě beznadějně poslední Příbrami 1:0 brankou Tomáše Pilíka z pokutového kopu. Naše trápení tak i nadále pokračuje a na první jarní výhru si budeme muset počkat minimálně do úterý, kdy nás čeká dohrávka v Jablonci.

Zápas

V utkání s Příbramí jsme si vytvořily stoprocentní šance, ale opět neskončily brankou, a tak se ze zápasu radovali domácí. Ale pěkně popořadě.
Hned v úvodu zaskočil Hrušku střelou z dálky Jirsák, ale míč nakonec příbramský brankář vyrazil. Poté přišla ruka Pavla Černého v pokutovém území a Pilík se nemýlil. Ottmar sice vystihl směr jeho střely, ale byl krátký – 1:0. Naši fotbalisté však neskládali zbraně, po jedné ze střel za Hruškou dokonce zvonila tyč, ale nebylo nám přáno.

Ve druhé půli jsme se tlačili za vyrovnáním, ale bylo to hodně křečovité. Domácí hrozili spíše z brejků, ale pojišťující branku nepřidali. Obrovskou šanci měli votroci po jednom z protiútoků, Martan poslal na steč Černého P. a ten k nepochopení všech na stadionu místo střely podél brankáře Hrušky volil přihrávku do nulového úhlu na obsazeného Schwarze. Posledně jmenovaný zazdil ještě tutovku, když z penalty o metr překopl příbramskou branku. Ke konci utkání už jsme se zmohli na nakopávané míče na Žondru, které k ničemu nevedli. Z Příbrami tedy odjíždíme bez bodu, které musíme získat zpět v úterý v Jablonci, kde to budeme mít hodně těžké.

Návštěvnost

Zápas celků ze dna tabulky divácky téměř netáhl. Na stadion U Litavky si našlo cestu 2116 diváků, kteří se marně pokoušeli po dobu 90 minut vyhledat nějaký ten fotbalový moment.
Po zápase byli nakonec šťastnější domácí příznivci, kteří si společně s hráči užili tříbodovou radost.

Fandění, ultras a vše okolo

Domácí kotlík čítal zhruba deset lidí, nechyběly mávačky a buben, slyšet skoro nebyli, spíše ten buben. :-)
Fanklub VOTROCI 2000 si byl vědom vážnosti zápasu a podařilo se mu vypravit autobus, další fanoušci přicestovali vlakem a auty. V sektoru ověšeném hradeckými zástavami se sešlo 58 votroků. Premiéru si odbyla nová vlajka ULTRAS HRADEC a také jedna menší vlajka PGHK, kterou vlastní skupinka hradeckých dívek.
Z počátku bylo fandění průměrné, a tak jsme používali hlavně údernější pokřiky, které byly na stadionu krásně slyšet. Od 38. minuty se rozjel chorál “Argoška”, který jsme jeli přes celou přestávku až do 60. minuty, což u nás není zrovna zvykem (pamětníci si možná vzpomenou na jeden ze zápasů v Jablonci). Po celý zápas hoří nejrůznější druhy pyrotechniky a že jich nebylo tentokrát málo. :-)
S blížícím se koncem utkání dáváme jasně najevo, koho v Hradci nechceme. Několikrát zní: “Šedivý ven! Michálek ven! Táhněte z Hradce!”. V samém závěru už jsme frustrováni nemohoucností naší hry, a tak zazní i slova “Pilný ven!”, kterých nelitujeme, protože právě trenér je zodpovědný za sestavu a taktiku, kterou hráčům před zápasem sděluje.
Po zápase přichází pod sektor pouze 8 hráčů, takže není v týmu logicky něco v pořádku, když nedorazili všichni. Slovo si vzal Tomáš Jirsák a z našich řad Májos. Po pětiminutovém vyříkávání jsme těmto klukům zatleskali a odjíždíme z Příbrami domů.

Fotogalerie

(Autoři fotek: Standa, Pája)

Závěr

  • Další ztráta, tentokrát s poslední Příbramí
  • Votroci mají na jaře nejhorší bilanci ze všch, získali zatím pouze bod
  • Díky všem, kteří vycestovali do Příbrami
  • V úterý nás čeká v dohrávce Jablonec