8. kolo: FC Hradec Králové – FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)

V 8. kolo jsme hostili vedoucí Zlín. V tomto utkání jsme se také loučili s azylovým prostředím v Mladé Boleslavi, příští domácí zápas už sehrajeme v Hradci Králové.
Trenéři provedli v sestavě kvůli zranění Mudry jednu změnu. Na kraj se posunul Plašil a stoperskou dvojici s Chlebounem tvořila nová akvizice Roman Polom. 

Zápas

Hradečtí fotbalisté nesehráli utkání vůbec špatně, se Zlínem jsme drželi dlouho krok, ale přeci jen měli žlutomodří převahu, která byla jasně vidět. “Votroci” se k brance soupeře dostávali těžce, pomocí krátkých přihrávek a mnohdy se tam ani nedostali. Hosté naopak volili tři rychlé přechodové nahrávky a rázem mohli ohrozit Radima Ottmara. Ten měl v zápase hodně práce a nebýt jeho, dopadlo by to s “votroky” špatně. Skóre otevřel Diop, když ševci prošli do vápna jako nůž máslem, tvrdou střelu Ottmar skvěle vyrazil, ale poté už byl krátký na dorážku zlínského forwarda.

Druhé půle byla v podobné režii, skoro nic se nezměnilo, ale přibylo šancí i na druhé straně. Hradec pálil z různých střeleckých pozic, blízko byl dvakrát Pázler, Janoušek i Žondra, ale nebylo nám přáno. Ke konci zápasu jsme vrhli všechny síly do útoku a snažili se vyrovnat. Naše šance zhatil svým únikem Vukadinovič a nedal Ottmarovi nejmenší šanci.

Hradečtí tak nenavázali na dobré výkony v Mladé Boleslavi a Zlínu podlehli 0:2. V příštím kole zavítají na půdu loňského mistra ligy, Viktorie Plzeň.

Návštěvnost

Jako již bylo v Mladé Boleslavi, tak i na tento zápas se vydalo přes čtrnáct stovek diváků. Na tribunách to bylo tentokrát vlažnější, zápasu prvního s pátým týmem tabulky by více slušelo, odehrát utkání na Malšovickém stadionu v Hradci Králové, ale bohužel se nestihlo nebo nechtělo stihnout vše potřebné ohledně kolaudace rekonstrukce.
Nicméně ochozy se zapojili do odpovídaček, ale to bylo takřka vše, jak říkám, lidé už mají Boleslavi plné zuby a těší se domů, na ten náš “Malšák”.

Fandění, ultras a vše okolo

Na našich tradičních místech z kraje tribuny se nás schází okolo padesáti, z nichž je aktivně fandících asi polovina, která se snaží povzbuzovat hlavně pomocí pokřiků, ale zazní také pár chorálů. I tady už vidíme velkou nechuť a otrávenost s azylového prostředí a těšíme se domů do Hradce Králové.
Ve druhé půli se poprvé prezentujeme, kdy rozbalujeme nápis “BOLKO, DÍKY ZA AZYL!”, čímž děkujeme nejen klubu FKMB, ale také správcům hřiště, pořadatelům a vůbec všem, kteří nám umožnili sehrát po dobu rekonstrukce v Hradci Králové, zápasy na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.

Namlsaní ševci, kteří se vyhřívají na první příčce nepřijeli v nějak oslnivém počtu, mohlo jich být okolo čtyřiceti. Za to se po celý zápas prezentují slušným dopingem, hluchých míst je opravdu málo. Nad jejich hlavy jde také průsvitná plachta, která je podsvícena pyrotechnikou. Celou akci zlínským ovšem kazí hasiči.

Fotogalerie

(Foto: David Solnař)

Závěr

  • Prohra ze Zlínem mrzí, nesmíme složit zbraně, jedeme dál
  • V neděli jedeme do Plzně, bude to těžké, ale každý tým je k poražení
  • Po repre pauze hostíme Slavii Praha – DOMA V HRADCI