7. kolo: FC Zbrojovka Brno – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

V sedmém kole nám los přisoudil Zbrojovku Brno. Tým z Králova Pole zatím neprožívá vydařený start do soutěže. Partička trenéra Habance má zatím problémy střílet branky a v tabulce se nachází ve druhé polovině tabulky. Naopak družina Bohuslava Pilného se vysoukala nezvykle výše, než se dalo před sezónou očekávat, což samozřejmě kvitujeme. Sestava z vítězného „domácího“ zápasu s Příbrami zůstala beze změn i přesto, že Martana trápilo zranění.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili výborně, hráli jsme aktivně a vytvářeli si brankové příležitosti. Tu největší měl v prvním poločase Tomáš Malinský, který trestuhodně netrefil zívající prázdnou branku. Šance měli i další hráči hradeckých barev, ale nikdo se nedokázal prosadit gólově. Domácí byli první poločas bezzubí a prakticky si nic nevytvořili.

Druhá půle byla jako přes „kopírák“ stejná. Opět jsme měli šance jít do vedení, ale nestalo se a udeřili domácí. Po rohovém kopu si naběhl na přední tyč Škoda a otevřel skóre – 1:0. Zas a opět jsme dostali branku po standardní situaci.
Černobílé barvy tato branka neposlala do kolenou, ba naopak, „votroci“ se hnali za vyrovnáním a to přišlo v 88. minutě, kdy se po přímém kopu Pázlera prosadil zadák Marek Plašil – 1:1. Pro moravany mohlo být ještě hůře, když v závěru nastaveného času prchal do protiútoku Malinský se Zorvanem, ale po přihrávce Zorvanovi do sóla na branku rozhodčí odpískal konec utkání.
Naši hráči samozřejmě cítili křivdu. No schválně, co myslíte? Prošlo by toto třeba Plzni nebo Spartě? :-)

Návštěvnost

Hlášená návštěva byla 3824 diváků. Když jsme se podívali na tribuny, tak nám přišlo číslo strašně nadhodnocené, náš typ byl slabá tisícovka. V Brně začal hokej, Zbrojovka hraje na ho*no, stadion hnusnější než v Hradci, jinak si nedovedeme takovou marnou návštěvu vysvětlit. Prostě stručně a jasně „Nuda v Brně“.

Fandění a vše okolo

Na zápas jsme bohužel nedokázali vypravit autobus, a tak se vyráží po vlastní ose. Do Brna razíme vlakem. Před zápasem se občerstvujeme v jedné z hospod a poté míříme na fotbal. V sektoru hostí se nás schází pouze devět, což je na naše poměry opravdu ostuda.
Prezentaci nemáme žádnou, vyvěšujeme tři vlajky a místy podporujeme náš tým, jedná se převážně o údernější pokřiky.
Po zápase probíhá děkovačka s hráči. Zastavuje se u nás Lindros (Jirka Lindr) a ptá se, kdepak jsou ti fanoušci, kteří říkali, že budou jezdit. Bohužel jsme mu nedokázali odpovědět. Prohazujeme pár slov, opouštíme sektor a vyrážíme na vlak. Cestou jsou dva lidé tvrdě napadeni brněnskými a přichází bohužel o dvě fanklubácké vlajky (Kutná Hora, Chlumec n /C).

V sektoru domácích bylo 30-40 Zbrojováků. Neměli žádnou choreografii, odpalují nějaké dýmy, víc jsme od nich ani nečekali. Fandění na jejich poměry spíše podprůměrné.

Fotogalerie

(Foto: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

  • Bod z venku do tabulky
  • Pouze devět fanoušků v sektoru hostí
  • Příští zápas naposledy v Bolce, vyzveme Zlín