6. kolo: FC Hradec Králové – 1. FK Příbram 2:0 (0:0)

V 6. kole hostili hradečtí fotbalisté v mladoboleslavském azylu beznadějně poslední Příbram, která doposud nevsítila jedinou branku a nezaznamenala ani jeden bod do ligové tabulky. Nový impulz měla dát hostům změna trenéra, Pulpita nahradil Rada.
Duo Frimmel – Pilný už nemohlo pro tento zápas počítat se službami Petra Mareše, který přestoupil do Mladé Boleslavi, opačným směrem se vydal Roman Polom, který už byl pro tento zápas připraven na lavičce „votroků“. Trenéři nemohli ještě počítat s „potlučeným“ Vlkanovou, kterého na cyklostezce napadl neznámí útočník, tímto Adamovi přejeme brzký návrat na zelený pažit.

Zápas

První půle moc fotbalové krásy nepřinesla, nejednalo se o příliš pohledný fotbal. Ani jeden z týmů si nevytvořil stoprocentní šanci a to málo, co bylo k vidění, pochytali Ottmar a na druhé straně příbramský Hruška.

Do druhého poločasu vlétli „votroci“ po hlavě a během pár minut si vytvořili několik slibných šancí. Jednu z nich se podařilo proměnit Honzovi Pázlerovi – 1:0. Na pojišťující druhý gól se nemuselo dlouho čekat, seběhlo se to jako přes „kopírák“, Pázler se zjevil u míče, vystřelil a navýšil skóre – 2:0. Tato branka byla navíc devítistým gólem votroků v nejvyšší soutěži!
Do konce zápasu jsme si vytvořili ještě několik stoprocentních šancí, ale bohužel jsme je trestuhodně zahodili. Příbram si zasloužila po svém výkonu odjet s „bůrem“, ale naši fotbalisté, jakoby si branky šetřili na důležitější zápasy. Utkání nakonec končí povinnou výhrou a to znamená, že už máme v tabulce 9 bodů, s jimiž jsme zatím spokojeni.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Do středočeského města zavítalo něco málo přes 1 200 fanoušků hradecké kopané. V sektoru hostí nebyla ani noha, tudíž si Příbram připsala výjezdovou nulu a jasně ukázala, že ani ve fotbale, ani po fanouškovské stránce nemá už roky v lize, co dělat.
Hradečtí příznivci fandili celý zápas, ke kotli se tradičně přidali i lidé s hlavní tribuny. Trochu chyběl buben, který by tribunu ještě více vyhecoval při standardních situacích, ale i tak to bylo slušné. Proběhly klasické odpovídačky Hradec – Králové. Po prvním gólu fandění graduje a hned po druhém jedeme na maximum. Po zápase následovala delší děkovačka s našimi hráči.

Fotogalerie

(Foto: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

  • Důležité tři body do tabulky, Hradec povinně zvítězil nad Příbramí
  • 900. gól Hradce Králové v nejvyšší soutěži zaznamenal Honza Pázler
  • Radim Ottmar vychytal letošní třetí nulu
  • Příští týden zajíždíme na Srbskou, kde se utkáme s Brnem