1. kolo: Bohemians Praha 1905 – FC Hradec Králové 0:3 (0:0)

Liga začala pro hradecké fotbalisty a fanoušky tím nejlepším způsobem. Nováček z Východních Čech roznesl pražskou Bohemku na její půdě v poměru 0:3. O branky se postarali Pázler, Holeš a Malinský. Na tento zápas dorazila také početná skupina hradeckých příznivců.

Zápas

Hradečtí fotbalisté po roce opět sehráli prvoligový zápas. V prvním kole zajížděli na horkou půdu do pražského Ďolíčku. Tam je hostili „Klokani“. Zápas byl vyrovnaný až do chvíle, kdy nejlepší druholigový střelec z loňské sezony Honza Pázler rozvlnil síť z přímého kopu. O pět minut později si Gajič srazil centr Holeše do vlastní branky a s Bohemkou to vypadalo hodně špatně. V závěru zápasu došlo ještě k jedné změně stavu, to když Malinský prošel obranou jako nůž máslem a nechytatelnou střelou nedal brankáři šanci. Hradec tak vstoupil do prvoligové sezony na výbornou a po prvním kole jsou “votroci” společně s Mladou Boleslaví na prvním místě tabulky. Další utkání je naplánováno v Mladé Boleslavi, kde budeme v azylu hostit FK Jablonec.

Návštěvnost

Na Ďolíček si našlo cestu 4832 diváku (kapacita stadionu: 5000), z toho bylo minimálně 159 votroků, jenž obsadili sektor  hostí. K návštěvě není co vytknout vzhledem k natěšenosti na ligu. Ovšem co se týče hradeckých fanoušků, tak počet zůstal za očekáváním. Naším cílem bylo totiž vyprodat celý sektor, což je zhruba 250 míst.

Fandění, ultras a vše okolo

Většina lidí z Hradce vyrazila společným vlakem ve 12 hodin. Cestou nedošlo k žádným problémům a všichni si užívali cestu po svém (hudba, zpěv, alkohol). Když jsme přijeli do Vršovic, šli jsme společně do hospody přímo u sektoru hostí. Vzhledem k tomu, že byla servírka samotná a nikomu se nechtělo chodit po schodech pro pivo, rozhodla se většina jít někam jinam. Každý si hledal svojí hospodu/bar. Někdo šel na jídlo, jiný zůstal v nejbližší hospodě, kterou našel. Kolem 16 jsme se sešli u sektoru. Zhruba dvacet minut před zápasem o sobě dáváme vědět a zdravíme klokany. Na pomyslný stupínek naskočil nový spíkr na zkoušku. Support v první půli nebyl to, co jsme si představovali, ovšem trošku na to měl vliv výkon našich fotbalistů. Vršovičtí tlačili a měli jednu šanci za druhou.
O poločase dochází k prostřídání spíkrů. Bohužel, i tak výkon fanoušků nebyl nikterak slavný. Po první vstřelené brance se kotel hostí konečně pořádně probudil a rozjel. Občas byla odpálena nějaká pyrotechnika a hned se lépe fandilo. Zápas byl rozhodnut. Měli jsme připravený nápis, který ovšem podlehl počasí a nemohli jsme ho odprezentovat. Z toho si však hlavu nelámeme a užíváme si oslavu s hráči a vysokou výhru nad klokany.
Cestu domů si zkracujeme odpalováním pyrotechniky z vlaku a společně se radujeme z výhry!
Děkujeme votrokům, kteří dojeli po vlastní ose!

Domácí kotel byl jako vždy slušně obsazený. Hned v úvodu měli zelenou a bílou dýmovnici. Připravili si dvě choreografie. Jedno se nejspíše nepovedlo tak, jak si představovali, ale choreo které dělaly děti, bylo opravdu pěkné.

Fotogalerie

(Foto: Dalibor Durčák – supporters.cz)

Závěr

  • Tři body z venku + bonus tří vstřelených branek
  • 159 votroků v hledišti
  • Hlaste se na domácí zápas s Jabloncem!