Další přípravné zápasy na sezónu

Fotbalisté FC Hradec Králové se nachází v polovině letní přípravy na novou sezónu. Před odjezdem do Polska absolvovali dva kvalitní duely. První zápas se odehrál v Chlumci nad Cidlinou, kdy se “votroci” rozešli smírně s pražskou Viktorií Žižkov. Druhý zápas byl o víkendu v Opatovicích, kde jsme vyhráli 2:1 nad Jihlavou.

FC Hradec Králové – FK Viktoria Žižkov 1:1 (0:0)

Branky: 52. Mareš – 58. Čapek

Hradečtí fotbalisté si připsali v přípravných zápasech již třetí remízu, tentokrát s nováčkem druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Mezi muži FC Hradec Králové si odbyl premiéru Dominik Breda. Bohužel, premiéra pro něj skončila předčasným koncem. V 50. minutě totiž musel nuceně střídat kvůli zranění. První poločas v souboji „nováčků“ byl velice vyrovnaný. K vedení měli blízko oba týmy, žižkovští a ani Vlkanova nerozvlnili síť. Skóre se měnilo ve druhém poločase. Marešův přímý kop skončil nečekaně za zády žižkovského brankáře – 1:0. Vedení Votrokům nevydrželo dlouho. Trýzna nacentroval míč na Čapka a ten srovnal stav utkání na 1:1. Hradec mohl v závěru strhnout vedení na svou stranu, ale neproměnil své šance a tak zápas skončil smírně.

FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava 2:1 (1:0)

Branky: 42 a 53. Žondra – 73. Vaculík

Hradečtí fotbalisté v dalším přípravném zápase vyhráli 2:1 nad Jihlavou. Dva góly vstřelila nová akvizice černobílého klubu – Libor Žondra. Zápas začal lépe pro Jihlavu. Jihlavští měli obrovskou šanci hned zkraje, ale Lindros zabránil k inkasovanému gólu. Poté měl velkou příležitost Žondra, ale ten branku přestřelil. Před koncem poločasu se skóre přeci jenom změnilo. Holešův centr vyrazil Rakovan přímo před Libora Žondru a ten se nemýlil – 1:0. V 53. minutě vystřelil přes obránce Libor Žondra a ani podruhé se nemýlil – 2:0. O dvacet minut později se Jihlava dočkala snížení. Centrovaný míč dopravil do hradecké branky Vaculík. Jihlava se poté snažila o vyrovnání, ale nedočkala se. Hradec mohl pojistit vedení, bohužel nestalo se a tak si Votroci připisují výhru 2:1.

Nyní Votroky čekají zápasy v Polsku. V úterním zápase jsme porazili polský tým, Lechia Dzierzoniow 2:1. O branky Hradce se postarali Žondra se Súkenníkem.