26. kolo: FC Hradec Králové – MFK OKD Karviná 0:2 (0:1)

V šestadvacátém kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže hostili hradečtí Votroci tým MFK OKD Karviná. Jednalo se o šlágr kola a jeden z nejdůležitějších zápasů pro oba týmy. Jak Hradec , tak i Karviná bojují o postup do nejvyšší soutěže. Hradec by se v případě výhry nad svým soupeřem výrazně přiblížil k postupu do první ligy. Náskok by na třetí Karvinou vzrostl už na 7 bodů a téměř by se slavilo. I remíza by nám stačila, ale prohra ne. To by byla komplikace. Bohužel se ta špatná varianta naplnila. Votroci nezvládli nedělní duel a Karviná si odvezla všechny body. Hradec už tak před svými pronásledovateli vede pouze o bod a navíc má odehráno o jeden zápas navíc.

Zápas

Hradečtí fotbalisté na svého soupeře vlétli hned od první minuty. Velkou příležitost měl ke skórování Holeš, ale trefil jen prostředek brány, kde stál pozorný Pindroch. Karvinští odpověděli záhy. Moravec překonal vyběhnutého Ottmara, ale jeho lob neskončil v brance Hradce. Poté hradecký brankář výborným zákrokem vychytal hlavičku Dreksy. Hosté převzali otěže zápasu. Měli další šance, ale ty zůstaly nevyužity. Ovšem ve 35. minutě se už radovali. Obrána Hradce nechala hodně prostoru pro Jardu Zeleného, jenž oblékal dres Votroků, který přihrál Budínskému a ten střelou k tyči nedal Ottmarovi šanci – 0:1. Mohlo být ale ještě víc krušno. Karvinští zahrávali nebezpečný přímý kop, ale „Oťas“ výborným zákrokem zabránil od inkasovaného gólu.

Ve druhém poločase byli aktivnější domácí, ale přes výborně bránící Karvinou neměli prakticky žádné šance. Karviná hrozila především nebezpečnými brejky. Hradec měl pak dvě dobré šance, ale proti byli karvinští obránci, jenž srazili kulatý nesmysl za svou branku na rohový kop, ze kterých Hradec neměl žádnou šanci. Domácí nadále dobývali obranu hostů, ale pořád bez výsledku. Do útoku se drali všichni hradečtí hráči v poli. V poslední minutě se po nepřesné přihrávce dostal do brejku Moravec, který přihrál estonskému hráči a Sander Puri překonal Ottmara – 0:2. Karviná si z Hradce Králové bohužel zaslouženě odváží tři body.

Návštěvnost

Na šlágr kola si našlo cestu téměř tři tisíce diváků, což není na druhou ligu vůbec špatné. Do kapsy jsme vzali i prvoligové návštěvy na Julisce a jablonecké Střelnici.
Velká škoda, že tito lidé nechodili votroky povzbuzovat celou sezónu, viděli by totiž, že fotbal hrát umí a nesoudili by je teď po jednom prohraném zápase. Třeba nás překvapí a příště opět dorazí, uvidíme. Pro klub jedině dobře, když se budou fandové na stadion rádi vracet.

Fandění, ultras a vše okolo

V kotli se tentokrát sešlo více lidí než normálně a tudíž už byl zapotřebí speaker na stupínku, který udával tempo fandění. Support byl po celý zápas na slušné úrovni, doma jeden z těch lepších. Pochvala pro kotel, že skvěle povzbuzoval i za nepříznivého stavu až do konce.
Horší to tentokrát bylo s hlavní tribunou, odpovídačky byly totiž nemastné, neslané.
V 5. minutě letí z kotle směrem k hřišti několik konfet. Ve 25. minutě probíhá další prezentace, na velké černé plachtě je nakreslen prorok, kterého doplňuje text “ŘÍKALI TO PROROCI, ŽE POSTOUPÍME VOTROCI”. Prezentace se vydařila podle plánu, bohužel ji trochu ublížil sklon tribuny, a tak není vše řádně čitelné.
Při děkovačce jsou odpáleno pár kusů červených stroboskopů.

Karvinských přijelo do Hradce Králové okolo dvaceti. Vzhledem k jejich aktivitě na sociálních sítích, bychom čekali i větší aktivitu na tribunách, ovšem mýlili jsme se. Nemůžeme to ovšem zazlívat těm, kteří k nám přicestovali.
Ze sektoru hostů byl občas slyšet nějaký pokřik, prezentaci neměli žádnou. Největší rozruch v sektoru nastal, když se tam objevila záchranná služba (jeden fanoušek zřejmě omdlel – dehydratace), na čež hradecký kotel přestal fandit a poté dotyčnému zatleskal.

Fotogalerie

(foto: Adam Grossman, Luboš Lorinc)

Závěr

  • Votroci ztratili v důležitém zápase 3 body, ale ještě není konec! Jedeme dál!
  • Do fondu se vybralo 971 Kč, díky všem!
  • Do Třince všichni vlakem!