25. kolo: FK Slavoj Vyšehrad – FC Hradec Králové 0:2 (0:1)

Druhá nejvyšší fotbalová soutěž v České republice se nezadržitelně blíží ke svému konci. O víkendu na přelomu dubna a května bylo sehráno už 25. kolo FNL. Votroci se po předešlých zápasech dostali do čela tabulky ligy a v ní zůstali až do pátku. V pátek se přes nás dostalo Znojmo, které vyhrálo 2:1 nad Frýdkem-Místkem. Znojemští se ovšem na první pozici nevyhřívali dlouho, jelikož “votroci” vyhráli na půdě Vyšehradu 0:2 a vrátili se do čela.

Zápas

Začátek utkání mezi oběma týmy šance nenabídl. První vážnější šanci měl Vlkanova, ale gólmana Štěpanovského neprostřelil. Po čtvrthodině hry měli příležitost ke skórování i domácí. Holeš však včasným skluzem zmařil Madejovi šanci. Největší příležitost domácích v prvním poločase měl Drobílek. Jeho střelu pohodlně lapil hradecký brankář Ottmar. Poté tvrdě vystřelil z větší vzdálenosti Mareš, ale jeho pokus vyrazil Štěpanovský jen k „Vlčákovi“, který hlavičkoval mimo branku. Pět minut před koncem pláchl do vápna po levé straně Malinský a ten byl nedovoleným zákrokem poslán k zemi. Pískala se penalta pro Hradec. S tou si poradil Petr Mareš, jenž poslal míč na druhou stranu, než šel domácí brankář – 0:1.

Hradec nastoupil do druhého poločasu jako vyměněný. Měl jednu velkou šanci za druhou… Střelecké pokusy zastavili buď obránci pražského týmu nebo Štěpanovský. Největší šanci ke vstřelení druhého gólu měl Filip Zorvan, který pěknou střelou orazítkoval jen svatyni Vyšehradu. V 72. minutě se přeci jenom hosté dočkali. Malinský utekl obráncům Slavoje do vápna, kde přihrál před prázdnou branku „Vlčákovi“ a ten se nemýlil – 0:2. Vyšehrad v závěru zápasu nic nezabalil a pokusil se o snížení, ale marně. Domácí celek si vylámal zuby na brankáři FC Hradec Králové. Když už byl Radim Ottmar překonán, tak mu na brankové čáře pomohl Petr Mareš, který vykopl míč směřující do branky.

Návštěvnost

Na stadion pod žižkovským vysílačem, kde mají vyšehradští svůj azyl, si našla cestu necelá pětistovka diváků. Před zápasem to vypadalo na ostudnou návštěvu, jelikož na stadionu byli pouze hosté z Hradce, ale nakonec přeci jen dorazili i fandové domácího týmu.

Fandění, ultras a vše okolo

V sektoru hostí se sešlo 78 votroků a další byli na okolních tribunách stadionu. K fandění tentokrát nebyly potřeba ani megafon s bubnem, jelikož na Žižkově je parádní akustika a dovedu si napsat, že jsme museli být hodně dobře slyšet. Během zápasu nechyběli ani kulturní vložky mezi které lze zařadit mašinku v sektoru, klikování poražené poloviny při odpovídačce HRADEC – KRÁLOVÉ a další voloviny. Zápas jsme si užili a skvěle se bavili. Po druhé brance je odpálen jeden oheň a pár stroboskopů. Děkovačka byla tentokrát delší, společně s hráči jsme si ji užili, takhle by to mělo být pořád!

Domácích jsme zaznamenali tím, že pověsili modrobílé vlajky, tuším, že byly dvě. Za nimi se sešlo několik jedinců (cca 15-20), kteří místy podporovali svůj tým.

Fotogalerie

(autoři fotek: fchk.cz, fanoušci)

Závěr

  • Pátá výhra “votroků” v řadě!
  • Radim Ottmar vychytal v letošní sezoně už patnáctou nulu!
  • V neděli klíčový zápas s Karvinou – přijďte na fotbal!