22. kolo: FC Hradec Králové – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0 (0:0)

Po dvoubodové ztrátě ve Varnsdorfu “votroci” museli zabrat doma. Nakonec z toho bylo zasloužené vítězství po brankách Petra Mareše a Máry Krátkého. Díky těmto třem bodům jsme se v tabulce posunuli na postupovou pozici.

Zápas

Do zápasu jsme vstoupili oproti zápasu ve Varnsdorfu se dvěma změnami. V sestavě se objevil od začátku Mareš s Trubačem, naopak se vůbec na soupisce neobjevili Holeš a Vlkanova.
Úvodní dějství skončilo bezbrankovou remízou, “votroci” sice tlačili do soupeře, ale opět se nám stejně jako ve Varnsdorfu nedařilo dát branku. Stoprocentních šancí jsme neměli bohužel tolik, jelikož obrana Vlašimi skvěle zahušťovala prostor okolo velkého vápna.

Druhá půle pro nás začala nejlépe, jak mohla. Po šesti minutách hry zahrál jeden z vlašimských rukou ve vápně a Petr Mareš využil šance, poslat černobílé do vedení – 1:0. Pojistku přidal čtvrt hodiny před koncem střídající Mára Krátký, který zakončoval po vyšachování vlašimské obrany včetně z brankářem, do prázdné branky – 2:0. Byly zde i situace (přečíslení), kdy jsme mohli skóre navýšit, bohužel jsme je nevyřešili nejlépe, a už se stav utkání neměnil.

Návštěvnost

Opět přišla taková ta naše klasická návštěva, abych byl přesnější, pořád ti samí. Ani akce “víkend otců”, která byla věnována tomuto kolu, nijak nezvedla návštěvnost hradeckého stadionu. Utkání se sice odehrálo v oblíbený termín (neděle 17:00), ale hradeckého fanouška nejspíš přibrzdil před jeho účastí na fotbale pouze remízový výsledek z Varnsdorfu nebo nepříliš pěkné počasí. Uvidíme příště, utkání s Opavou sehrajeme kvůli televizi v sobotu od 11:00 hodin, třeba bude tento termín pro hradeckého diváka lepší, i když o tom silně pochybuji.

Fandění, ultras a vše okolo

V kotli se sešlo okolo padesáti nejvěrnějších, kteří předvedli průměrný support. Tentokrát jsme neměli žádného speakera, ono ani v té druhé lize to není moc zapotřebí, aby jeden člověk šaškoval před zbylými padesáti lidmi. Všichni vědí, co mají řvát – jeden zařve, ostatní se přidají! Fungovalo to skvěle a zápas jsme si užili. Choreografii jsme si žádnou neměli, protože se připravujeme na derby v Pardubicích a také domácí zápas s Opavou.
Bohužel nás po skončení utkání zklamalo, že hráči dali nejdříve přednost focení “víkend otců” před děkovačkou s kotlem, a tak jsme kotel opustili. Fanoušci by měli být vždy na prvním místě!

Z Vlašimi nejspíš krom hráčů a realizačního týmu nikdo nedorazil. Sektor hostů zůstal prázdný.

Fotogalerie (Luboš Lorinc)

Závěr

  • Votroci na postupových příčkách!
  • Hlaste se na výjezd do Budějovic – zápas už tento pátek od 18 hodin!
  • Nezapomeňte! Příští úterý od 17 hodin DERBY!