2. ČF zápas poháru: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Tuto středu votroci sehráli na půdě prvoligové Mladé Boleslavi odvetné utkání MOL cupu. V hradecké základní sestavě se oproti úspěšnému zápasu se Znojmem objevilo hned devět jiných jmen. V brance se poprvé představila hradecká “čtyřka” devatenáctiletý Adam Ordelt, v poli se pak objevili hráči z širšího kádru votroků.

Zápas

Ještě než jsme se stačili rozkoukat, už byla proti nám nařízena penalta. Té se jako v prvním čtvrtfinálovém utkání ujal Baroš, ale Ordelt jeho střelu zneškodnil.
Boleslav kromě reprezentantů Rady a Čermáka nasadila tu nejsilnější sestavu, a tak to byli právě oni, kdo v první půli zatápěli hradecké obraně. Ovšem k žádné stoprocentní šanci nedošlo, což bylo zásluhou hlavně dirigenta obrany Chlebouna a již zmiňovaného brankáře Ordelta, který podržel tým několika zákroky a hru zezadu slušně režíroval.

Do druhé poloviny jsme nastoupili beze změn, náš výkon v prvním poločase byl sympatický, ale trenéři určitě nabádali, abychom hráli více dopředu a nebáli se zkušeného soupeře.
Nakonec byly rady zřejmě vyslyšeny, když votroci začali přebírat otěže utkání a bylo jich plné hřiště. Po krásné střele Schejbala jsme se dostali dokonce do vedení v zápase – 0:1. Brejků Hradce přibývalo, několikrát se dobře uvolnil Nworah, ale v útoku byl příliš osamocený a ne vždy daná šance dopadla podle představ hradecké lavičky.
Sedm minut před koncem Boleslavští přeci jen vyrovnávají, z hranice penalty se prosadil “letec” Chramosta – 1:1.
Ve zbytku utkání už branka nepadla, a tak votroci nakonec na hřišti soupeře uhráli remízu 1:1.

Suma sumárum, doma jsme Bolce podlehli vysoko 1:4, tudíž se do semifinále probojoval soupeř, ale naši hráči z širšího kádru se určitě za své výkony nemusí stydět, hoši děkujeme!