1. ČF zápas poháru: FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 1:4 (1:1)

Ve středu votroci konečně sehráli první čtvrtfinále poháru, které bylo dvakrát odloženo kvůli nepříznivému počasí. Naším soupeřem byla Mladá Boleslav, které jsme nakonec po nepříliš povedeném druhém poločase podlehli 1:4 a šance postoupit mezi čtyři nejlepší týmy se nám téměř uzavřeli.

Zápas

Trenérské duo Pilný – Frimmel, jak už to bývá v Hradci Králové zvykem, nasadili do zápasu hned několik hráčů z širšího kádru, aby měli herní vytížení. V brance nastoupil poprvé v soutěžním zápase benjamínek Stejskal a také v poli se to hemžilo jmény, které do základní sestavy zřídka nakukují.

Bohužel pro nás fanoušky je stále k nepochopení, že v poháru zkoušíme hráče, od toho by měla být přátelská utkání a ne zápas, ve kterém jste už tak blízko trofeji, kterou jsme získali v roce 1995! Pohár pro nás zřejmě není prioritou, hlavní je postoupit do ligy a poté se nechat triem P+B+D opět poslat do druhé ligy, pořád dokola.

První půli jsme nesehráli vůbec špatně, sice jsme prohrávali po Barošově penaltě 0:1, ale nepřestali jsme hrát a hnali jsme se za vyrovnáním. Ke konci poločasu se nám povedlo vyrovnat po brance kanonýra Pázlera – 1:1. O tři minuty později Pázler opět rozvlnil síť, ale sudí na pomezí byl jiného názoru, což se nám v kotli nelíbilo, protože jsme to viděli trochu jinak.

Do druhého poločasu nasadila Boleslav za nevýrazného Baroše divadelníka Chramostu a bylo zle. Hradecká obrana byla jako “průchoďák” a měla s ním velké problémy. V 55. minutě ještě po nabídce Schwarze střílel Pázler do tyče, ohromná smůla! Po tomto okamžiku přebrali otěže “škodováci”, když se trefil po perfektním pasu střídající Chramosta – 1:2. Na tribunách si fanoušci říkali, že s tímto výsledkem by se dalo do odvety pracovat, ale bohužel nám utekl závěr, respektive nám utekl ještě jednou Chramosta a poté využil důrazu v našem vápně Takács – 1:4.

Odvetu poháru sehrajeme v ten “nejideálnější” den a čas pro fanouška. Ve středu 30.3. od 15 hodin!
ČESKÝ FOTBAL PRO FANOUŠKY!