18. kolo: FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc “B” 3:0 (3:0)

Tak přeci jsme se dočkali, sic se nám jarní přestávka o dva týdny natáhla, ale kdo byl včera na Malšovickém stadionu, ten neprohloupil. Moravský klub inkasoval během první půlhodiny celkem třikrát a prakticky bylo po zápase.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně, na soupeře jsme takřka vlétli. Už ve 13. minutě se prosadil Honza Pázler, kterému asistoval u branky Tomáš Malinský – 1:0. Na další branku jsme nemuseli čekat dlouho, po sérii rohů se hlavou prosadil kapitán týmu Pavel Krmaš a běžel oslavovat branku k poloprázdnému kotli – 2:0. Ve 27. minutě už byli hosté na ručník, Schwarz si zpracoval pas za obranu a před vyběhnutým Spurným přihrál Pázlerovi, pro kterého už nebyl problém, trefit odkrytou branku – 3:0. Votroci měli i další možnosti, ale ty už zůstaly bohužel nevyužité.

Druhá půle už byla taková volnější, místo toho, aby hráči potěšili téměř prázdný stadion dalšími brankami, tak se spíše soustředili neinkasovat a držet míč na svých kopačkách. Po hodině hry se několikrát blýskl dobrými zákroky Radim Ottmar, který si nakonec připsal další čisté konto. Votroci si tak připsali důležité tři body do tabulky.

Utkání řídila rozhodčí Adámková, která si v zápase nevedla vůbec špatně, ba naopak. Dokonce odhalila na obou stranách po jednom nafilmovaném pádu a ihned se žlutilo. Páni rozhodčí by si měli vzít příklad!

Návštěvnost, fandění, ultras a vše okolo

Tentokrát není téměř o čem psát, a tak bylo fandění přiřazeno k návštěvnosti. Na stadion si našlo cestu údajně lehce přes devět set diváků, nám se ovšem zdála návštěva nižší. První poločas se jedinci v domácím kotli snažili fandit, ale byla to bohužel marná snaha. Ostatní jakoby ještě spali po dlouhé přestávce. Snad to bude už ve středu v pohárovém zápase s Mladou Boleslaví lepší. Druhá půle se nesla jen v duchu jednodušších pokřiků mezi které jsme zařadili i jméno Vojty Štěpána, jenž v Hradci několik sezón působil.

O ultras aktivitách ani nemůže být řeč, neatraktivní  soupeř, malý počet lidí v kotli. V hostujícím sektoru nebyl “překvapivě” nikdo.

Fotogalerie

autor fotek: podlizatky.cz

Závěr

  • Tři body důležité, ale špička soutěže také nezaváhala, musíme v tom pokračovat
  • Do fondu se vybralo okolo pěti stovek, díky všem, kteří přispěli
  • Ve středu od 17 hodin na Bolku – NEZAPOMEŇ
  • Již se můžete hlásit na výjezd do Frýdku