Zimní tipsport liga: FK Pardubice – FC Hradec Králové 2:4 (0:2)

Na úvod zimní Tipsport ligy jsme se střetli s rivalem z Pardubic. Východočeské derby nabídlo slušnou porci povedených akcí. Nakonec se z výhry radovali hradečtí, kteří svého soka předčili po všech směrech. V černobílých barvách jsme poprvé zaznamenali první zimní posilu Krátkého, který odehrál poločas na pravém bekovi. Pětačtyřicet minut odehráli také dva hráči, kteří jsou v Hradci na testech, jedná se o Kopeckého z Chrudimi a Prajzu ze Slovácka. Oba dva hráči se s utkáním vypořádali dobře, ale je příliš brzy na nějaké hodnocení.

První půli jsme se dostali do vedení hned v 10. minutě, když se po Schwarzově nahrávce prosadil Černý. Druhou branku do poločasu přidal rychlo nožka Malinský.
Do druhé půle se prohodila celá jedenáctka, pardubičtí prostřídali pouze některé posty. Do tříbrankového vedení poslal po Zorvanově ideálním pasu kanonýr Honza Pázler. Poté měl velkou šanci po individuální akci Schejbal, ale těsně minul. Navýšit skóre mohli i Javůrek s Pázlerem, kteří spolu uháněli na branku, ale v poslední chvíli přihrávku před prázdnou branku odrazil pardubický stoper. První jmenovaný z této akce se přeci jen dočkal o pár minut později, když lobem překonal střídajícího Knoblocha. Tesla ke konci zápasu upravila dvěma slepenými góly na konečných 2:4 z jejich pohledu, jelikož byli uvedeni jako domácí tým.
Východočeskému derby přihlíželo úctyhodných 350 diváků. Příští zápas sehrajeme již ve středu na půdě Mladé Boleslavi, utkání začíná v 11:00!

Fotogalerie (fchk.cz)