2. zápas Osmifinále Mol Cupu: 1. FK Příbram – FC Hradec Králové 1:5 (1:1)

V prvním zápase osmifinále poháru jsme podlehli na domácí půdě Příbrami 0:1, když za hosty skóroval Barák. V odvetě jsme tak potřebovali vstřelit dvě branky, které by nám zajistili postup. Po první půli byl stav 1:1, ale v druhém poločase jsme během osmi minut nasázeli soupeři tři branky a v poslední minutě završili vysokou výhru pátou brankou. Díky této výhře jsme tak postoupili mezi osm nejlepších týmů a vyřadili tak po Bohemians 1905 i Příbram.

Zápas

Trenérské duo opět využilo pohárového zápasu a poslalo na plac hráče, kteří potřebují více hrát a sbírat  zkušenosti. Ani na lavičce se tak vůbec neobjevil střelec Pázler nebo kapitán týmu Krmaš. To ovšem vůbec nemuselo hradecké fanoušky mrzet, protože hned v úvodu otevřel skóre mladíček Zorvan. Pro Příbram mohlo být ještě hůře, byli totiž blízko tzv. “vlastenci”, ale míč skončil na tyči domácí branky. Do konce poločasu padla ještě jedna branka, bohužel však do hradecké svatyně, když se trefil po rohovém kopu Trengler.
Druhou půli na stadionu u Litavky úřadovali borci z Hradce Králové. Nejprve po nařízené penaltě strhl vedení na stranu “votroků” Mareš. Po něm se během pár minut trefili ještě Vlkanova se Shejbalem a bylo po zápase. Poslední slovo měl Súkenník, který se trefil pár vteřin před koncem a hradečtí tak zvítězili nad ligistou vysoko 1:5.

Fandění, ultras a vše okolo

Na stadion si našlo cestu celkem asi stopadesát diváků. Příbram není tábor, který patří do ligy, snad už brzy dojdou panu Starkovi peníze a zbude místo pro týmy s lepšími fans základnami, které si ligu skutečně zaslouží.
Hradeckých se v kotli sešlo devět, vyvěšují dvě vlajky a občasně svůj tým povzbudí, po zápase následuje zasloužená děkovačka!

Fotogalerie (Jarin KHS, David)

Závěr

  • Velký dík našim fotbalistům, že to po prvním zápase nezabalili a naopak podali skvělý týmový výkon
  • Obrovský respekt devíti fanouškům, kteří vyrazili naše hráče podpořit i v nepříznivém termínu