13. kolo: FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec 5:0 (1:0)

Ve 13. kole Fotbalové národní ligy přivítali hradečtí fotbalisté Třinec, který se nacházel na desáté pozici tabulky. V případě výhry se mohli “votroci” vyšvihnout na třetí místo tabulky a to se nakonec po výhře 5:0 naplnilo.

Zápas

Do sestavy Hradce se po menší pauze vrátil Pavel Černý a byl to právě on, kdo otevřel ve čtvrté minutě skóre zápasu. V 17. minutě to s hosty vypadalo ještě hůře. Za hrubý faul na hradeckého Súkenníka uviděl Malcharek kartu červené barvy. Hradec se dostával do mnoha příležitostí, ale branku do poločasu nevstřelil. Všechny míče, které směřovaly mezi tři tyče, lapil třinecký brankář.
Po změně stran začal gólový koncert Votroků. Ve 49. minutě Malinský do prázdné branky navýšil stav na 2:0. Za šest minut Paleček znovu lovil míč ze své branky. Malinský přihrál do běhu Pázlerovi, ten si udělal kličku před Palečkem a do prázdný branky zvýšil stav utkání na 3:0. V 62. minutě zvýšil na 4:0 svým desátým gólem Pázler a o tři minuty později, po souhře hradeckých mladíků Vlkanova – Zorvan, to bylo už pět nula. Pátý gól přidal Adam Vlkanova. Zápas se v klidu dohrával. Velkou šanci měl střídající Zorvan, ale ten střílel jen do břevna. Votroci v lize vyhráli potřetí za sebou, potřetí s nulou a dostali se na třetí místo. Brankář Radim Ottmar už má na svém kontě osm čistých kont!

Fandění, ultras a vše okolo

Na hradecký stadion si našlo cestu 1.056 diváků, kteří sledovali galakoncert Votroků. Mezi nimi byli i dva fanoušci Třince, kteří povzbuzovali svůj tým i za stavu 0:5, palec nahoru!
Do domácího kotle si našla cestu asi padesátka fanoušků. Fandilo se s menšími přestávkami celý zápas.

Fotogalerie (Lubko)

Závěr

  • Hradec vyhrál 5:0 a posunul se na 3. místo
  • V sobotu souboj o druhé místo se Sokolovem, který ještě neprohrál!