“Votroci” vyzráli na Klokany a v poháru postupují dál!

Hradečtí fotbalisté si ve 3. kole MOL cupu vyšlápli na ligové Bohemians 1905 a po brance Súkenníka postupují do další fáze – osmifinále. Trenéři Frimmel s Pilným zamíchali sestavou a hráči, kteří dostali šanci porvat se o svoje místo v základní sestavě určitě ostudu neudělali.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili aktivněji než náš soupeř. Na prvních dvacet minut jsme klokany zatlačili na jejich polovinu, šancí bylo několik, ale vytěžili jsme pouze břevno z kopačky Honzy Pázlera. Na druhé straně musel pár centrů sebrat navrátilec do sestavy Jirka Lindr, jinak byl téměř bez práce.

Druhá půle už nabídla o poznání více šancí, ale pořád se žádná neujala. Velkou šanci měli hosté, když se ke střele z dálky dostal jeden z vršovických a jeho střela zaplachtila na břevno Lindrovy svatyně. Blížil se konec utkání a fanoušci už odpočítávali poslední minuty do penaltového rozstřelu. Ten se nakonec nekonal, protože Igor Súkenník vsítil v 87. minutě branku, která se nakonec ukázala jako vítězná!

Návštěvnost

Na stadion si dle oficialit našlo cestu přes tisíc diváků. Pravdivé číslo bylo bohužel o pár stovek nižší. Návštěva je ostudná. Štěstí, že “votroci” zvítězili, jinak už by tam byli v neděli nejspíš sami. :-(

Fandění, ultras a vše okolo

Kvůli nucené absenci Májose si bere megafon na starost mladej Káča, který se slušně osvědčil, projel téměř celý repertoár votroků, akorát ještě nemá v kotli takový respekt jako právě Májos. Velkou roli zde hraje i věk. Většina v kotli se zapojuje do fandění, chvílemi je to na kvalitní úrovní, místy to pokulhává. Myslím, že s tím, co měl k dispozici, tak odvedl slušnou práci. Po závěrečném hvizdu jsou odpáleny červené stroboskopy.

Sektor hostů okupovalo pár desítek klokanů, kteří povzbuzovali svůj tým a místy byli dobře slyšet. Optickou prezentaci ani pyrotechniku neměly žádnou.

Fotogalerie (Lubko, M. Votrok)

Závěr

  • brzy se dozvíme, koho dostaneme v osmifinále
  • “vlepky za korunu” šly slušně na odbyt
  • již se můžete hlásit na výjezd do Opavy